facebook

У Раді виникла затримка із зарплатою для депутатів

З 1 квітня заробітна плата нардепів становитиме чотири тисячі 800 гривень, повідомили у регламентному комітеті ВР.

1615446




Народні депутати поки не отримали аванс за квітень. Про це Укрінформу повідомив член Комітету з питань Регламенту та організації роботи ВР Дмитро Шлемко.

“Поки ще депутатам не виплатили заробітну плату за квітень. Точно сказати, яка причина такої затримки, я не можу. З 1 квітня Гройсман видав розпорядження і зменшив суму до шести тисяч 109 гривень без відрахувань … Думаю, що тепер юристи погоджують підхід до формування зарплат нардепам”, – сказав Шлемко.

Він також зазначив, що зарплата народних обранців після необхідних відрахувань може становити чотири тисячі 800 гривень на місяць.

“Юристи, напевно, погоджують, яка ж зарплата буде у депутата – чотири тисячі 800 гривень (після відрахувань), чи залишиться на тому рівні, який був до 1 квітня і буде становити трохи більше шести тисяч гривень”, – сказав нардеп.

Шлемко допустив, що нардепи можуть отримати свою зарплату вже в середині травня.

Як повідомляв Кореспондент.net, напередодні лідер парламентської фракції Радикальної партії Олег Ляшко заявив, що народним депутатам все-таки збільшили розмір заробітної плати втричі – до 17 тисяч гривень.

У свою чергу, спікер Верховної Ради України Володимир Гройсман уточнив, що з 1 квітня зарплата народних депутатів становить 6109 гривень.

Читайте також:  Українцям пообіцяли пенсію у $300, а зарплату у $900

Шукайте деталі в групі Facebook