facebook

«Ряжені» ветерани як отрута пам’яті героїзму…

Роки Другої світової війни як відомо, припадають на 1939-1945 рр. ХХ століття. При умові, що у лавах збройних сил та формувань були присутні люди віком від 18 років, на сьогоднішній день їхній вік перевищує 90 років… Люди, які пережили війну, репресії, перебудови, розпад «імперії», реформи та становлення молодої України, досягнули такого поважного віку і ще в силах святкувати 9 травня….

Ось на фото бачимо «героя-ветерана»:

Судячи з відомчимх знаків на правій стороні грудей, це «генерал – чекіст». Один знак «Ветеран» з профілем Дзержинського, інший – “Особливі відділи КГБ СРСР”.

За всю історію СРСР двічі Героїв Радянського Союзу було 154 людини. За опублікованими сучасними даними, в живих 27 чоловік – з них 24 космонавта СРСР і троє авіаторів.

За всю історію СРСР одинадцять Героїв Соціалістичної Праці були також і Героями Радянського Союзу. Єдиний з них залишився в живих – Головченко Василь Іванович – старшина-фронтовик, директор радгоспу. Відповідно, на генерала армії він не тягне.

Під зірками розташовується велика орденська колодка. Перша нагорода, як і належить за старшинством – орден “Леніна”. Їх 7 штук (!!!).

Однак по сім разів орденом Леніна були нагороджені:

– міністр загального машинобудування Сергій Олександрович Афанасьєв;

– маршал Радянського Союзу Іван Христофорович Баграмян;

– маршал Радянського Союзу Семен Михайлович Будьонний.

Наступний орден “Олександра Невського”. По статуту ордена ним нагороджуються тільки командири Червоної Армії-дивізій, бригад, полків, батальйонів, рот і взводів і все.

Наступні три ордени – “Жовтневої революції”. Відомі імена дворазових кавалерів цього ордена, а ось про «унікального» триразового кавалера джерела мовчать…

Далі буде…

Читайте також:  Територія у 20 га оточена подвійним парканом: у мережі показали розкішний маєток, який, ймовірно, належить Ахметову (фото, відео)

Шукайте деталі в групі Facebook