facebook

Сьогодні минає дев’ять років із дня загибелі відомого журналіста Ігоря Пелиха

Сьогодні минає дев’ять років із дня загибелі відомого журналіста, телеведучого і шоумена, тернополянина Ігоря Пелиха. Більшості він відомий як ведучий популярної програми «Галопом по Європах».



Сталася трагедія 8 травня 2009 року близько п’ятої години ранку. У Києві, на проспекті Перемоги, авто, в якому їхав 35-річний Ігор разом із двома студентками медуніверситету та своїм товаришем Олегом Кирилловим (саме він був за кермом), перекинулося. Усі поверталися з нічного клубу. Одразу після ДТП Кириллов зник, проте через кілька днів сам здався правоохоронцям. В ДТП тоді загинув Ігор Пелих і одна із дівчат. Згодом інша постраждала дівчина на суді сказала, що водій за кермом був п’яним, хоча довести це вже було неможливо. Сам винуватець аварії переконував, що у нього стався напад епілепсії. Врешті суд визнав його винним та засудив на дев’ять років.

У Ігоря Пелиха залишилися дружина Олександра Лозинська, з якою ще у 90-х роках вели програму «Не всі вдома», та троє дітей – Іван, Соломія та Юстина.

Пелих народився 3 лютого 1974 року в Тернополі. У 1997 році працював на радіо «Столиця», пізніше – на телекомпанії «1+1». З 2000 року працював на ICTV адміністратором сайту каналу, а потім ведучим і продюсером. Був ведучим програм «Галопом по Європах», «На свою голову» і «Лабіринт».

Поховали Ігоря Пелиха на Байковому кладовищі у столиці.

Ігор Пелих згадується у пісні «Фідель» гурту ТНМК зі словами: «Поки Міхєй живий — я дитина, Допоки Цой живий — я дитина, Пелих поки живий — я дитина, Я іще малий».

Читайте також:  Загибель відомого українця на Донбасі: журналіст вказав на підозріле

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.