facebook

«Ряжені» ветерани як отрута пам’яті героїзму та жертви…(частина 2)

Ще один приклад. Чарівна жіночка…

Однак є нюанс… Єдиною жінкою, трикратно нагородженою орденом Другої світової – Вітчизняної війни, є Попова Надія Василівна (1921 р.) – заступник командира ескадрильї 46-го гвардійського жіночого полку нічних бомбардувальників 4-ї Повітряної армії 2-го Білоруського фронту, Герой Радянського Союзу, гвардії майор -3 ордену I ступеня, але вона служила в авіації (тобто не може носити піхотну форму).

Всі інші багаторазові (від 3-х і вище) кавалери ордена Вітчизняної війни – виключно чоловіки. Але, можливо, третій орден був отриманий в 1985 р, коли до 40-річчя Перемоги цим орденом нагороджувалися всі живі учасники Великої Вітчизняної війни.

Однак … Ми натрапили на фото цієї ж «заслуженої» ветерана на іншому урочистому заході, присвяченому до Дня перемоги.

Давно перебуваючи на заслуженому відпочинку, в похилому віці бабуся за короткий час встигла отримати (судячи по погонах) звання генерал-майора. Мало того – поруч із зіркою Героя Радянського Союзу спокійнісінько влаштувалася зірка Героя Соціалістичної праці.

Поверніться назад і ще раз подивіться на попередній знімок – одна особа і одна зірка. А яка кар’єра! Однак. Останнє нагородження званням ГСП відбулося 21 грудня 1991 року (оперна співачка з Казахстану Бібігуль Тулегенова). Була в Радянському Союзі така льотчиця Гризодубова Валентина Степанівна (1909-1993). Так ось вона була ЄДИНА жінка за всю історію СРСР, удостоєна двох вищих звань (Герой Радянського Союзу і Герой Соціалістичної Праці). Але і це не кінець. Уростий парад на «Красній» площі в Москві. Ніщо не заважає стояти підробленому ветерану на параді, приклавши руку до непокритої голові…



Зрозуміло, що це – не самодіяльність наведених товаришів, а спланована акція. Адже таких прикладів є дуже багато. З усіх свідчень та фактів можна дійти до логічного висновку, що є розпорядження організувати певну кількість псевдо «героїв-ветеранів». Російській владі потрібні такі вірні «ветерани», вони не будуть скаржитися на жебрацькі пенсії і дорогі ліки, вони слова не скажуть про те, що обіцянки влади щоразу сильніші, а ветеранів все менше і менше.

Читайте також:  Козак Михайло Гаврилюк одружився на дівчині з Прикарпаття , з якою познайомився на майдані

Але скоро справжніх героїв не залишиться зовсім. Залишаться тільки ось такі, як ці, ряджені. Підроблені ветерани будуть символізувати перемогу над фашизмом… І тоді ціна цієї перемоги, ціна жертви та пам’яті буде анульована.

Сучасне суспільство повинне розуміти всі нюанси, всі аспекти страшної трагедії, яка дала шанс для розвитку нашого майбутнього. Ми повинні пам’ятати всіх: загиблих за наше майбутнє, героїв, які вистояли та можуть передати частинку болю, а також воїнів, які продовжують боротьбу за наше мирне небо…

Шукайте деталі в групі Facebook