facebook

Основні порушення водіїв франківських маршруток: заниження кількості пасажирів, розмови по телефону, нерегулярне обілечування

Коли йшла мова про подорожчання вартості перевезення, перевізники публічно запропонували громадським активістам поїздити із водіями і подивитися, який то нелегкий хліб. Навіть гроші пропонували за день такої «роботи».

1615474


Проте на практиці виявилося, що вони не готові до таких екскурсії, пише Фіртка.

Про це у спільноті «Комуналка ІФ» активіст пише Андрій Черніков.

«Ми знайшли двох активістів, які сідали біля водія (платили звісно) в автобус і заповнювали протокол. Перший раз ми вийшли 17 квітня (п’ятниця, робочий дощовий день), на 60-ий соханівський маршрут (АТ 1165 АА). Десь в 16:07 мені повідомили, що Сохан Володимир Іванович дуже проти того, щоб ми спостерігали за роботою водіїв. Я подзвонив Сохану, спитав, що ми домовились раніше і тіпа шо за закидони? Він сказав, що піднімав це питання на зборах перевізників і вони всі були категорично проти. Я сказав, що тіпа ми домовлялись особисто з ним, він сказав, що знайде юриста який скаже чому то не можна робити по закону, бо це його бізнес і вести такі підрахунки не має права ніхто (що звісно не правда). Ми домовились, що нічого ми не порушуєм і продовжили. Але тут “раптово” на кінцевій зламався генератор і автобус проїхавши 8 рейсів в 16:57 закінчив роботу.  Отже ми вирішили, що дані нам конче треба за цілий день, і тому ще раз зробимо підрахунки 60-го автобусу. Але цього разу, якщо зламається – то просто пересядемо на наступний. Забігаючи наперед скажу – автобус знову раптово зламався.  24.04.2015 (п’ятниця, робочий сонячний день) ми зібрали такі дані: перший автобус АТ 1165 АА проїхав 10 рейсів і потім зійшов з рейсу в 19.45 (щоб наш активіст вийшов), але  ми пересіли на наступний АТ 1130 АА і проїхали ще два рейси. Загально за 12 рейсів проїхало 677 платних пасажирів. По розрахунках, які подавали перевізники на цей маршрут, вони перевозять 680 платних пасажирів за 14 рейсів. Далі, що ми вияснили, з початку дня (6 ранку) до кінця (22:30) за кермом автобуса знаходиться один водій (має бути по паспорту маршруту два водія, які змінюються), далі має бути обідня перерва на кожну зміну (по 30 хвилин), якої теж не було.  Це все важливі порушення організації праці водія, бо знаходитись за кермом більше 8 годин поспіль заборонено.  Крім того ми фіксували порушення водія:  Розмови по телефону – 18 разів  Посадка/висадка поза зупинкою – 17 разів  Обілечування під час їзди – 10 разів  Посадка/висадка в другому ряді – 7 разів  Не заїзд на зупинку – 7 разів  Куріння в салоні – 7 разів Проїзд на жовте світло (з небезпечним прискоренням) – 2 рази  Прийом їжі чи напоїв під час їзди – 2 рази  Проїзд на червоне – 1 раз  Пересування і їзда з відкритими дверима – 1 раз», – пише Андрій Черніков.

Читайте також:  У франківця, який загинув на аеродромі, парашут відкрився вчасно

За його словами, Ккуріння в салоні відбувалося на кінцевій зупинці, коли автобус стояв і чекав людей.

Крім того, активісти зауважили, що до порушень треба додати “рахування грошей за кермом”, бо загалом це відволікає.

«Також, хочу відмітити, що Володимир Іванович Сохан дуже збентежений тим, що ми проводим такі дослідження. Водії ж до цього ставляться спокійно, конфліктних ситуацій не виникало», – пише Черніков.

Шукайте деталі в групі Facebook