facebook

Скандал у Франківську: замість 6 поверхів житлового будинку забудовник звів 11

У центрі Івано-Франківська по вул. Лемківська,3 замість 6-поверхів житлового будинку забудовник звів 11, причому Держархбудінспекція видала декларацію про початок будівельних робіт після того, як сама ж скасувала видані раніше містобудівні умови та обмеження (МУО) на забудову території, де будується висотка.

Про це йдеться в матеріалі на сайті «Побудовано у Франківську».

Замовником будівництва багатоповерхівки є підприємець Ігор Ольшевський. Як повідомили у департаменті містобудування, архітектури та культурної спадщини, МУО на забудову по вул. Лемківська,3 видали Ольшевському у серпні 2015 року – на будівництво багатоквартирного житлового будинку з приміщеннями громадського призначення.

Запроектований будинок розраховувався на 23 квартири, а у висоту не мав перевищу 6 поверхів (шостий поверх мансардний).

У МУО замовник Ольшевський декларує право власності на дві ділянки по вул. Лемківська, 3. Згідно Генплану міста, їх функціональне призначення – «територія малоповерхової та багатоквартирної житлової забудови».

Площа першої ділянки становить 0,03 га. Її цільове призначення – для будівництва і обслуговування житлового будинку, господарських будівель і споруд (присадибна ділянка). Також у документі замовник вказує ще одну ділянку площею 0,02 га. Однак, згідно даних кадастрової карти, ділянки із зазначеними розмірами по вул. Лемківська,3 не існує.

Натомість по-сусідству із першою ділянкою розташована ділянка площею 0,019 га, яка теж перебуває у приватній власності Ольшевського. Її цільове призначення – для будівництва і обслуговування житлового будинку, господарських будівель і споруд (присадибна ділянка).

Департамент архітектури також повідомив, що видані МУО на забудову по вул. Лемківська,3 були скасовані рішенням Державної архітектурно-будівельної інспекції у вересні 2016 року. Водночас, те саме ДАБІ, скасувавши дію МУО, вже у листопаді 2016 р. видало декларацію про початок будівельних робіт на багатоквартирний житловий будинок по вул. Лемківська,3. Замовником робіт вказаний Ольшевський, підрядником – ПП «Галкомбуд».

Читайте також:  Які ціни на нерухомість пропонують жителям Прикарпаття? ВІДЕО




«Виходить, що Держархбудінспекція спочатку скасувала містобудівну документацію, а потім на її ж основі видала дозвіл на будівництво»,
– зазначається в матеріалі.

Наразі замість запроектованих шести поверхів, новобудова по вулиці Лемківська,3 нараховує 11 поверхів. Причому будівництво багатоповерхівки уже закінчується.

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.