facebook

На Бистриці Солотвинській браконьєр наловив на штраф у понад 33 тисячі

Днями інформація від небайдужого громадянина, передана до Івано-Франківського рибоохоронного патруля через ГО “Івано-Франківський риболовний клуб”, допомогла припинити протиправний вилов “червонокнижної” риби у Бистриці Солотвинській та притягнути браконьєра до відповідальності.



На зазначене місце лову риби одразу ж виїхали держрибінспектори. Для оперативного затримання порушника, встановлення його особи залучались працівники Тисменицького відділу поліції ГУНП в області.

Браконьєром виявився мешканець приміського села поблизу Івано-Франківська. Він кількаметровою сіткою на тихій ділянці річки вправно ловив рибу. Проте його незаконна діяльність була помічена сумлінним рибалкою, який і подав тривожний сигнал.

На момент затримання браконьєр вже встиг наловити 20 рибин загальною вагою 15,6 кг. В улові були “червонокнижні” 3 вирезуби та 9 марен, а також 7 підустів та 1 щука. Такий улов дав підстави держрибінспекторам нарахувати браконьєру збитки у сумі 33 548 грн. Враховуючи це, розглядається можливість порушення кримінального провадження стосовно незаконного зайняття рибним промислом.

Читайте також:  Готуйтеся платити штраф від 3 до 6 тисяч грн: важливе попередження для всіх, хто має ділянку чи город

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.