facebook

Франківським жінкам не вистачає представників сильної статі

У другу неділю травня в Україні відзначають зворушливе і світле Свято матері. На його честь Головне управління статистики в Івано-Франківській області підготувало цікаві дані про найніжнішу частину людства – жінок, а саме – красунь-прикарпаток, пише “Франик”.



Так, на початку 2018 року в області проживали 725,9 тис. представниць жіночої статі, а це 52,7 % усього населення Прикарпаття. Скільки ж чоловіків припадає на таку значну кількість франківок? У цьому питанні жіноче населення таки переважило – на кожну сотню франківських жінок припадає 90 чоловіків. До речі, в Індії дівчата у віці до 24 років можуть не хвилюватися, адже на них припадає аж 110 представників сильної половини.

Упродовж 2017 року було прийнято 13,3 тисяч пологів, з них 156 подарували матерям двійняток, а 5 – навіть трійні. Торік наші краянки народили 13,4 тисяч малюків. Це 6,8 тисяч хлопчиків (51%) і 6,6 тисяч дівчаток (49%). До слова, 2016 рік також був більш плідним на козаків: але в порівнянні з 2017, тоді народилося менше на 806 хлопчиків, на 428 – дівчаток.

У 2017-му 44,2% немовлят стали першими у своїх матерів, більше третини – другі у сім’ї. Кожна восьма дитина започаткувала статус багатосімейки, оскільки стала третьою в батьків, решта – четверті, п’яті і т. д.

Є й такі жінки, сім’ї яких можуть здивувати народженням 10-ї і навіть більше дитини. Таких випадків на Франківщині цьогоріч зареєстрували аж 15.

Завжди здавалося, що представницям української ментальності властиво заводити дітей радше в молодому (до 25-ти), аніж в пізньому віці. Проте за статистикою, саме 27 років є середнім віком матері при народженні дитини. Перше немовля прикарпатки народжують в середньому у 24 роки.

Читайте також:  "Військовий облік для жінок": Міноборони і Генштаб хочуть скоротити список професій

Без змін залишаються дані, за якими найбільш активною у 2017-му була категорія жінок у віці 20-29 років. Вони дали життя майже двом третинам малюків. Найстаршою мамою, до речі, торік стала 48-річна прикарпатка. Цікаво, що це була її перша дитина. Наймолодшій же породіллі з Франківщини 13 років.

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.