facebook

“Не можу всього в слух говорити, але…”: Ірина Луценко зробила гучну заяву про долю Донбасу

Зміна формату антитерористичної операції (АТО) на операцію Об’єднаних сил (ООС) якісно відбилася на обороні України на Донбасі, але звільняти непідконтрольні українській владі території силою не планують.

Про це сьогодні, 15 травня, виступаючи з трибуни Верховної Ради України заявила народний депутат і представник президента в парламенті Ірина Луценко.

«Закінчилася антитерористична операція, почалася операція Об’єднаних сил. Ви помітили, як змінилися зведення та інформація з лінії фронту? Нам більше не скаржаться на обстріли ворога, а розповідають тільки про те, які втрати несе ворог», – говорить вона.

«І це тільки початок, тому що завдяки змінам, проведеним президентом, як головнокомандуючим, в секторі безпеки і оборони, на узгодження контрудару по ворогу для захисту України йдуть вже не дні, не години, а лічені хвилини», – продовжила Луценко.

За її словами, українська влада не має наміру звільняти Донбас силовим шляхом. «І президент України, і командувач операцією Об’єднаних сил в один голос заявляють, що звільнення Донбасу відбудеться політико-дипломатичним шляхом. Не можу всього в слух говорити, але не виключено, що сьогодні ми на порозі досить серйозних змін », – заявила вона.

 

Представник президента України в парламенті також додала, що зустріч Петра Порошенка з лідерами Франції та Німеччини, яка пройшла в Аахені, дуже важлива для врегулювання збройного конфлікту на Донбасі, незважаючи на те, що переговори пройшли без президента РФ Володимира Путіна.



«Важливо, що стратегічні європейські союзники підтримують запропонований Україною сценарій розміщення миротворців на Донбасі, що забезпечить дотримання режиму тиші і припинить поставки зброї і живої сили з боку Росії на окуповані території», – підкреслила Луценко.

Читайте також:  ЄС хоче спецстатус для Донбасу без виконання мінських домовленостей

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.