facebook

Президент Литви: нам немає чого дивитися парад з прапором окупованого Криму!

Литва розуміє значення закінчення Другої світової війни і вшанує пам’ять жертв війни



, проте не стане направляти своїх представників на військовий парад до Москви, бо на ньому “пронесуть і прапор окупованого Криму“, заявила в понеділок президент Литви Даля Грібаускайте.

Так глава держави прокоментувала інформацію про те, що Литву єдину з країн – членів Євросоюзу на урочистостях 9 травня в Москві не буде представляти навіть посол.

Д. Грібаускайте підкреслила, що рішення не їхати в Москву взяли керівники більшості країн Заходу, декларуючи незгоду з діями Кремля в Україні, а посадові особи Литви і в Москві, і у Вільнюсі вшанують пам’ять жертв війни 8 травня.

“Ми цінуємо, розуміємо значення закінчення Другої світової війни. Я покладу квіти у нас, в Литві. Ми святкуємо закінчення Другої світової війни разом з Європою 8 травня.

Дивитися військовий парад, під час якого пронесуть і прапор окупованого Кримуя не вважаю, що зараз це потрібно робити“, – сказала Президент журналістам у понеділок.

Міністр закордонних справ Литви Лінас Лінкявічюс сказав, що, крім Литви, своїх послів на військовий парад в Москві не делегують також Україна і Грузія.
Джерело – http://ru.delfi.lt/news/politics/prezident-litvy-nam-nezachem-smotret-parad-s-flagom-okkupirovannogo-kryma.d?id=67821066

Читайте також:  Путін вивозив ящиками елітний алкоголь з Фінляндії (фото)

Шукайте деталі в групі Facebook