facebook

На Прикарпатті працівників очисних споруд ледь не затопило відходами (ФОТО)

Наразі робота станції очисних споруд відновлена, однак працівники просять краян не перетворювати каналізацію у сміттєпровід

Про це пише Depo.Закарпаття з посиланням на “Місто”.

У середу, 16 травня, на Івано-Франківщині лили дощі. Опади змили стихійно вивезене прикарпатськими ґаздами на береги річок та узбіччя доріг сміття. Усі відходи “приплили” на головну насосну станції очисних споруд, що розташована поблизу Франківська, у селі Ямниця.

Купи мотлоху і розмоклого ганчір’я понабивалося під ланцюги і зупинили роботу автоматичних решіток, які розраховані на чистку дрібних побутових відходів. Далі сміття повалило в насоси і чудом, або титанічною працею наших працівників, вдалося порятувати насосну від затоплення. До важкої ручної роботи взялися всі: робочі і інженери. Граблями, лопатами і вилами тони розмоклого важкого сміття ми виловили з стоків. Не справлявся і шнековий конвеєр, який транспортував це сміття з грабельного відділення. Довелось скидати в металевий ящик і електроталлю піднімати вгору.




“Одна решітка, що стримує дрібні нечистоти, вартує мільйон гривень. Вона розроблена за німецькою технологією. За її ремонт доведеться викласти майже півмільйона – на виклик спеціаліста з Польщі. Перед німецькими решітками довелось встановити металічні, бо ті не витримують”
, каже прес-секретар КП “Водоекотехпрому” Володимир Шпег.

Наразі робота станції очисних споруд відновлена, однак працівники просять краян не перетворювати каналізацію у сміттєпровід.

Читайте також:  Якої погоди чекати прикарпатцям цього тижня

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.