facebook

Путлерівська кампанія з “дезінформації” намагається підірвати демократичну стабільність у світі!

“Розгалужена російська мережа пропаганди навряд чи переконала значну частину світу, що Україною правлять нацисти



, Крим був анексований шляхом народного повстання“, – пише журналіст The Guardian Кріс Макгрю. “Але цей шквал дезінформації переконав деяких американських політиків у тому, що ця мережа пропаганди – найбільша загроза безпеці в Європі з часів, коли зник СРСР“, – продовжує автор.

“Росія розгорнула інформаційну армію на телеканалах, радіостанціях і в газетах по всій Європі”, – заявив Ед Ройс, голова комітету Палати представників з міжнародних справ. “Російська машина пропаганди гарячково працює, намагаючись підірвати демократичну стабільність і розпалити насильство“, – додав він.

“Російська пропаганда іноді настільки божевільна, в ній звучать такі неможливі речі, що вона не змушує людей в них повірити, але руйнує захисні бар’єри“, – стверджує Кадрі Ліік, експерт European Council on Foreign Relations (Лондон).

Захід найбільш стурбований впливом Кремля на громадську думку в країнах Балтії. Офіційні особи США стверджують, що Кремль прагне зміцнювати промосковський націоналізм у колах російськомовних меншин і підривати популярність ЄС і НАТО.

На думку автора, спроби країн Балтії протидіяти тому, що Латвія назвала “інформаційною війною” Кремля, погано скоординовані і слабкі.

Великобританія і Данія закликали ЄС надати фінансову підтримку незалежним російськомовним каналам. Німеччина планує створювати свої передачі для російськомовних жителів країн Балтії.

Ройс і його колега по Конгресу Еліот Енгель запропонували змінити роль “Голосу Америки”, який вважає, що повинен протиставляти пропаганді незалежне висвітлення новин.

За словами автора, влада США також стурбовані впливом пропаганди Кремля в колишніх сателітах СРСР. “Десятки новинних сайтів з промосковським ухилом, розроблених на професійному рівні, з’явилися в Чехії, Угорщині, Словаччині та Болгарії“, – пише автор. За словами американців, цим сайтам надають підтримку велика армія Інтернет-тролів та аналітичні центри, фінансовані Москвою.

Читайте також:  Тактика російської дезінформації, спрямована на ескалацію конфлікту

Джерело – http://www.theguardian.com/world/2015/apr/25/us-set-to-revive-propaganda-war-as-putin-pr-machine-undermines-baltic-states

Шукайте деталі в групі Facebook