facebook

В Україні заборонять екстрасенсів, цілителів і народну медицину: Супрун зробила гучну заяву про новий законопроект

В.о. міністра охорони здоров’я Уляна Супрун розповіла ще про один новий скандальний законопроект.

На своїй сторінці в соціальній мережі Фейсбук, чиновниця зізналася, що зараз міністерство готується прийняти новий закон, який заборонить заняття народною медициною в Україні. Під це поняття потрапляють і екстрасенси і цілителі.

«Що це за методи і як їх можна обгрунтувати з наукової точки зору – доказовій медицині невідомо. Якщо сучасна медична наука не визнає практику цілителів, знахарів та екстрасенсів, як метод лікування, цього не може визнавати закон і держава », – написала вона.

Хоча до цих пір лікування народними методами абсолютно не суперечило законодавству, адже було описано, як “метод оздоровлення, заснований на досвіді багатьох поколінь, усталених в народних традиціях”. За словами Супрун, МОЗ не може допустити таку діяльність.

Уляна зазначила, що законопроект забороняє і рекламувати народну медицину, так, що дізнатися нові рецепти в газетах ви більше не зможете.

Про те чи будуть карати людей за виготовлення домашніх трав’яних настоянок, мазей та чи просто прикладання подорожника Супрун поки мовчить.

Читайте також:  У лікарнях заборонено планові операції: Україна переходить на другий етап реагування на поширення COVID-19

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.