facebook

Скандальний екс-директор “Смерічки” хоче повернутись на посаду через суд

Вчора, 18 травня, в Яречанському суді розглянули позов екс-директора Ворохтянського кістково-туберкульозного санаторію “Смерічка” Романа Мисюги до Департаменту охорони здоров’я Івано-франківської ОДА.



Мисюга подав до суду, аби скасувати наказ про розірвання трудового договору та своє звільнення з посади директора санаторію, інформує кореспондент Бліц-Інфо. На думку колишнього директора, його було звільнено з порушенням трудового договору.

Справу розглядає суддя Андрій Іванов. На попередньому засіданні заслухати свідків, а саме голову профспілки, яка розповіла про затримки. Також відбулись дебати сторін. Сьогодні представник позивача Володимир Банах звернувся до суду з клопотанням про долучення ще кількох документів до справи. Зокрема, довідку з управління Держпраці щодо усунення частини порушень, складених у червні 2017 року. Також просив долучити статут закладу.

Натомість проти долучення таких документів заперечила юристка Департаменту ОЗ Євгенія Косач, мотивуючи це тим, що справу вже почали розглядати по суті. А докази законодавство зобов’язує подавати спільно з позовом.

Відтак, суддя Іванов поцікавився, чи була у сторони можливість подати ці документи в установлені законом терміни. Юрист Банах запевнив, що раніше в цьому не було потреби. А на минулому засідання відповідач апелював саме до цього. Тож вирішили додати тепер. У підсумку, суддя прийняв рішення долучити всі документи до справи, окрім статуту. Опісля перейшли до вивчення матеріалів справи та дослідження доказів.

У підсумку Роман Мисюга заявив, що підтримує позовну заяву у повному обсязі. Тож просить визнати незаконним наказ про розірвання трудового договору та звільнення його з посади, поновити на посаді директора та виплатити заробітну плану за час прогулу. Його юрист зауважив, що Мисюгу вільнили незаконно, з порушенням трудового законодавства. А аргументація щодо виявлених фінансових порушень в закладі, запевняє юрист, не підпадають під відповідальність директора закладу. Мовляв, недофінансування закладу було систематичним і тягнулось з 2014 року. А Мисюга не міг перекривати попередні борги, коштами виділеними у травні 2017, бо за це йому могла б світити кримінальна відповідальність. Тож такі аргументи для звільнення є порушенням трудового законодавства. Також юрист апелював до того, що згідно статуту закладу, звільнити директора могла звільнити лише обласна рада своїм рішенням, а не департамент ОЗ. Відтак, попросив суд задовільнити позовну заяву у повному обсязі.

Читайте також:  Ганявся з сокирою, кинув на землю та двічі зґвалтував: учень 9 класу познущався з маленької дитини

У відповідь на це юристка Департаменту заперечила проти такої позовної заяви і попросила відмовити у позовній заяві повністю. За її словами, Мисюга жодного разу не звертався у департамент листом щодо браку фінансування. Щодо аргументу про статут, то Мисюга мав укладений трудовий договір з департаментом, де чітко прописано дії сторін у разі порушення умов договору. І одна з них – звільнення.

Після нарадчої кімнати суддя Андрій Іванов вирішив цивільний позов відхилити повністю, в задоволені позовних вимог Мисюги відмовити як необгрунтованих.

Юрист Банах у коментарі ЗМІ повідомив, що Роман Мисюга буде подавати апеляцію на це рішення суду.

Як відомо, наприкінці листопада 2016 року прокуратура заявила про те, що службові особи Ворохтянського обласного кістково-туберкульозного санаторію «Смерічка» та Департаменту охорони здоров’я Івано-Франківської ОДА, зловживаючи своїм службовим становищем, необґрунтовано розробили на 2016 рік та затвердили кошторис доходів і видатків санаторію. Зокрема, вони збільшили витрати на оплату працівників санаторію за рахунок зменшення витрат на харчування осіб, які перебували на оздоровленні. Внаслідок таких зловживань, державним інтересам заподіяно збитки на 360 тис. грн.

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.