facebook

Шукаю жінку без шкідливих думок: Дмитро був у розпачі, зневірився у коханні, у дружбі і у житті

Дмитро «стояв на порозі» другого розлучення. Знову та ж історія. «Ти не забезпечуєш сім’ю! Тобі байдуже до мене! Ти вдома нічого не робиш», – проводила щоденний вечірній марафон із заниження самооцінки дружина.

Вона махала руками, показувала фото, на яких вони ще рік тому гуляли по парку, тримаючись за руку. А що змінилося? Дмитро, попри шaлений кpик і докори, почав аналізувати. «Чому вона обурюється? Адже, коли ми зустрічалися, я попередив, що зароблятиму більше лише через кілька років, а зараз лише будую кар’єру…»

Його роздуми перервала тарілка, яка летіла йому просто в гoлову, та зачепилася за дверку відчиненої шафки і розбилася біля самих ніг чоловіка. «Ти далі мене не чуєш! Ось вчора Оля розповідала, що її чоловік теж з нею не говорить, тому вона вирішила його покинути, а Іра взагалі довго плакала, що Іван прийшов додому п’яний, ще й поставив їй cинця під окoм». Дмитро усміхнувся: «Так ось у чім річ: подруги нещасливі, а чим моя дружина гірша! Знову влаштували змагання на тему: я найнещасніша, пожалійте мене».

Дмитро більше не хотів нічого чути. Він розумів, що для дружини подруги і їхні проблеми набагато важливіші за сімейне життя. Того ж вечора зібрав речі і пішов геть..

З тих пір минуло п’ять років. Дмитро, як і планував, добився чималих успіхів у роботі, отримував достойну зарплатню. Придбав машину і вже почав відкладати гроші на власний дім. Друзі увесь час наказували йому: «Дмитре, тобі час створювати сім’ю…» На що чоловік лише жартівливо відповідав: «Коли знайду жінку без шкідливих думок, тоді й одружуся»…

Якось перечитуючи улюблену газету, натрапив на цікаве оголошення: «Я – молода, вродлива, завжди усміхнена, без шкідливих думок!..» Під оголошенням був номер телефону дівчини. Дмитро зателефонував. Його одразу ж причарував ніжний голос незнайомки. Вони говорили години зо дві. Тоді Дмитро запропонував дівчині піти з ним на побачення, вона погодилася. Вони сиділи за столиком у ресторані, тримались за руки, не відводили очей один від одного. Здавалося, що це не перше знайомство, а зустріч закоханих після довгих років розлуки. Чоловік зрозумів, що знайшов свою половинку.

Читайте також:  Від ускладнень COVID-19 із різницею в 30 хвилин померли чоловік і дружина

Минуло півроку, закохані оселилися разом. Їм подобалося проводити спільно вечори, розмовляти, дивитись фільми. Та одного разу Дмитро повернувся додому раніше. Тихо відчинив двері спальні, щоб зробити коханій сюрприз. І почув дивну розмову.

То куди він любить їздити відпочивати? Боже, це ж так далеко. Ні, я не буду ночувати в палатці, навіть і не переконуй мене! Я і так пересилила себе, коли хвалила піцу, ти ж знаєш, я її ненавиджу. Іване, не дратуй мене!

У Дмитра всередині все перевернулося. Іван був його найкращим другом. Не розумів, що спільного у його коханої й Івана.

Він жбурнув портфель на ліжко і тихо мовив до жінки: «Хто ти? Чому і як з’явилася в моєму житті?»

Ірина зблідла, тремтячим голосом намагалася щось пояснити. Потім заплакала і розповіла, що Іван – це її двоюрідний брат. Вона дуже хотіла заміж, тож він порадив їй познайомитися з Дмитром – успішним, самотнім. Вони вигадали план: спершу оголошення в газеті, потім вона вивчала все, що любить Дмитро і вдавала, що їй це теж подобається. Так вона стала для коханого просто ідеальною жінкою… Дмитро не слухав Іру. Він був у розпачі, ще більше зневірився у коханні, у дружбі, у житті…

Минуло три роки. За цей час у хлопця не було жодних стосунків. Він більше не зустрічався з друзями, не ходив на вечірки. Дивно, але молодий, вродливий, забезпечений – мрія будь-якої красуні, втратив жагу до життя.

Аж якось, йдучи пізно ввечері з роботи, він побачив, як троє хлопців чіплялися до дівчини. Бідолашна кpичала, кликала на допомогу. Дмитро, не роздумуючи, підбіг, відігнав хyліганів, а бідолашну забрав до себе додому. Потepпілою виявилася студентка Оксана, їй було 23 роки. Невисока на зріст, кругленька на обличчі, але з такими карими, мов темний шоколад, очима. Дівчина трималася на відстані від свого рятівника. Він постелив їй у вітальні…

Читайте також:  Плач дитини лунав ні звідкись, а саме з трyни: працюю лікарем 22 роки і таке бачила вперше

Ранок почався дивно. У домі пахло смачною кавою і запашними сирниками. На кухні було чисто, кудись зникла вічна гора посуду. А з ванни вийшла неймовірно красива дівчина…

Минуло п’ять років. Дмитро летів з роботи додому. І тут згадав, Оксана ще зранку просила купити памперси для двійняток, а він забув. Ох і влетить бідолашному…

Зоряна ДЕРКАЧ, видання “Свобода”.

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.