facebook

У скільки прикарпатцям обійдеться відправити дитину до літнього табору

Цьогоріч за кошти обласного бюджету на Прикарпатті оздоровиться 1182 дитини у літніх таборах, з них 500 путівок буде надано на умовах співфінансування, тобто 25% відсотків вартості сплачуватимуть батьки.
Про це в ефірі «UA:Карпати» розповів заступник директора департаменту освіти, науки та молодіжної політики Івано-Франківської облдержадміністрації Андрій Сташків.



Чиновник повідомив, що у минулому році за кошти обласного бюджету було придбано 1330 путівок, з державного бюджету 720 дітей оздоровилися у ДП «Молода гвардія» та Міжнародному дитячому центрі «Артек Буковель» за кошти держбюджету та близько 3000 відпочили у межах області за кошти місцевих бюджетів.

Цьогоріч середня вартість путівки складатиме 5 600 гривень. На оздоровлення дітей з обласного бюджету вже виділено 7 мільйонів 400 тисяч гривень. За ці кошти у літніх таборах планують оздоровити 1182 дитини. Повністю безкоштовні путівки надаватимуть дітям пільгових категорій. Окрім того, понад 6 мільйонів на оздоровлення дітей направлять з районних бюджетів.

За словами Сташківа, минулого року на Прикарпатті діяло 15 закладів оздоровлення дітей, наразі всі вони збережені. Водночас цьогоріч планується провести атестацію ще одного такого закладу.

Читайте також:  Про що діти плачуть і ніколи не розповідають батькам: це був найтяжчий мій день

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.