facebook

2 тисячі євро за посаду медсестри: у прокуратурі розповіли подробиці резонансного хабарництва у перинатальному центрі Івано-Франківська

Під кінець робочого дня 22 травня на гарячому під час отримання хабара спіймали кількох працівників обласного перинатального центру в Івано-Франківську.

На отриманні неправомірної вигоди попалась старша медсестра одного з відділів перинатального центру. Відомо, що жінка отримала 2 тисячі євро від місцевої жительки за сприяння в працевлаштуванні до вказаного медичного закладу, пишуть Версії.

Однак, після події медсестру госпіталізували, так як жінка почала скаржитись на погіршення самопочуття.

Правоохоронці перевіряють причетність до цього кримінального правопорушення керівництва перинатального центру.

Наразі за повідомленням поліції за цим фактом розпочато кримінальне провадження за ч. 3 ст. 368 (Прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою) Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає позбавлення волі на термін від 5 до 10 років із позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3 років з конфіскацією майна.

Однак, на брифінгу в прокуратурі повідомили, що змінили кваліфікацію злочину на зловживання впливом.




“Прокуратурою Івано-Франківської області розпочато провадження за фактом одержання медичною сестрою неправоміоною вигоди. Громадянці інкриміновано ст.369-2 ч.2”
, – відзначив Сергій Боровик, старший слідчий прокурор. В прокуратурі відзначають, що ця особа не була уповноважена на прийняття таких дій.

Щодо причетності головного лікаря до злочину – слідство триває. Також відпрацьовуються всі посадовці на предмет неправомірної вигоди.

“Місцева мешканка сама звернулась до нас. Жінка має відповідну освіту і мала бажання працювати на посаді медсестри”, – додав Володимир Железняк.

Читайте також:  На Закарпатті на хабарі затримали викладача університету

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.