facebook

152-кілограмовий торт-дзвін: у Калуші встановили новий кулінарний рекорд України. ФОТО

У Калуші спекли 152-кілограмовий торт у вигляді дзвона та встановили новий кулінарний рекорд України.
Форму обрали невипадково, — каже Експрес-онлайн Віктор Павлів, автор ідеї, — Цьогоріч відзначаємо 210-ту річницю дзвоноливарства. Колись у Калуші діяла відома на всю Європу дзвоноливарня братів Фельчинських, тож це давно є туристичною “фішкою” міста.



Спекти та надавати форму дзвона солодкому велетню було непросто, адже смаколик тримався на спеціальній конструкції, макет якої три місяці розробляли на комп’ютері.

Торт складався із 80 бісквітних коржів, які уклали в 15 рядів-пластів,— розповідає Руслан Бабець. — Витратили більше 70 кілограмів спеціальних сумішей для бісквіту, 40 кілограмів яєчного меланжу та 35 літрів води. Змастили торт 48 кілограмами шоколаду та ганашу, а зверху полили сімома кілограмами харчової фарби, щоб смаколик виглядав як бронзовий.
Торт пекли восьмеро кондитерів. За коржі взялися ще за три дні до свята, а формували торт з 07.00 до 18.30. Умовно смаколик можна поділити на три частини — широкий обідок, саме “тіло дзвона” та підвіску. На обідку зобразили старовинні візерунки, а на “тілі” — букву “К” та корону — символи Калуша.

Рекордсмен заважив 152 кілограми, мав 110 сантиметрів у висоту та один метр у діаметрі. Привезли велетня на площу спеціальною вантажівкою.

Читайте також:  Калушанку спіймали на продажу сурогату (фото)

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.