facebook

У селі Крихівці поблизу Івано-Франківська зафіксовано «ферму борщівника»

Сьогодні мешканка Івано-Франківська Інна Брюховецька оприлюднила в групі Комуналка.іф соціальної мережі Фейсбук вражаючі фото: зарослі борщівником поля в селі Крихівці, що належить до Івано-Франківської міської ради, інформує Правда.іф:

«с.Крихівці вул.Західна – просто борщовикова ферма! Чому сільрада не штрафує газдів, які не обробляють свої землі і де розводиться ця небезпечна рослина та не косить свої землі?»,



– запитує жінка.

Нагадаємо:

Борщівник Сосновського – це гігантська рослина, до 3 метрів у висоту. Здатний викликати опіки на шкірі людини. У разі дотику до рослини або потрапляння його соку на шкіру людина не відчує відразу біль, як, наприклад, при контакті з кропивою. Але вже через кілька годин або навіть діб розпочнеться свербіж і почервоніння уражених ділянок шкіри, а потім з’являться пухирі. При сильних опіках підвищується температура, починається лихоманка, з’являються виразки, а після загоєння на їх місці ще 2 – 3 роки залишаються темні плями. Ураження борщівником посилюється при сонячному світлі. Але навіть якщо людина доторкнулася до цієї рослини вночі, вже вранці при сонячному світлі будуть з’являтися пухирі.

Читайте також:  Підлітка ударило струмом 27 000 вольт

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.