facebook

У франківському супермаркеті “Сільпо” продають хліб з пліснявою (фото)

Франківчанка Оксана Островська купила в одній із крамниць міста хліб з пліснявою, термін зберігання якого всього дві доби.

Франківчанка повідомляє, що придбала хліб в супермаркеті “Сільпо” на вулиці Мазепи.




“Сільпо” на Мазепи продає хліб з цвіллю… Будьте обережні! Так зранку неприємно залишитись без сніданку… Чек викинули на жаль”
, – коментує Оксана Островська.

Спеціалісти безпеки харчових продуктів із США впевнені, що запліснявілий хліб треба викинути. Все тому, що хліб має м’яку структуру і гриби плісняви проникають всередину випічки. Тож пліснявою заражена набагато більша площа хліба, ніж ми можемо бачити, пишуть Версії з посиланням на Фіртку.

До того ж, якщо запліснявів нарізаний хліб у пачці – його теж потрібно викинути, а не просто витягнути “блакитні” скибки. Спори грибів можуть поширитись на всю пачку.

Є корисна пліснява (наприклад на сирах) і вона не шкодить організму. Однак гриби на хлібі не є такими і дійсно можуть зашкодити людині. Наприклад, викликати алергію чи проблеми з органами дихання.

Лікарі стверджують, що небезпечно навіть вдихати спори плісняви. Зіпсутий хліб варто щільно закрити у пакеті та викинути в урну, аби до пакету не могли дістатись діти чи домашні тварини.

Читайте також:  Посеред Франківська на дорогу “фонтаном б’є” кип’яток. ФОТО

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.