facebook

На Прикарпатті погрожують «наглухо» перекрити трасу на Буковель

На Прикарпатті місцеві жителі 6 день частково перекривають проїзд авто у селищі Делятин Надвірнянського району.
Вони вимагають відремонтувати місцеву дорогу Яблунів-Делятин і обіцяють повністю заблокувати трасу до туристичного комплексу «Буковель», якщо їхні вимоги проігнорують.

Про це повідомляє спільнота «Дорога Яблунів Делятин» у Facebook.

«Ситуація критична. На вимоги людей абсолютно немає реакції. Обурення народу зростає. Люди готуються наглухо перекривати трасу», – повідомляють активісти і зазначають, що буде перекрита дорога на туристичний комплекс «Буковель».

Відомо, що з такою ж вимогою дорогу перекривають рух у селі Стопчатів Косівського району. Селяни пропускають автотранспорт лише 20 хвилин на годину. Вони стверджують, що проїхати 33 км дороги Яблунів-Делятин займає біля 2-х годин часу через те, що її не ремонтували роками.

Як повідомлялося, з 1 червня селяни Надвірнянського та Косівського районів перекривають автошляхи з вимогою відремонтувати дорогу Яблунів – Делятин. У понеділок з цього приводу свою заяву зробив голова Івано-Франківської ОДА Олег Гончарук. Він вважає, що ці «події засвідчують початок передвиборчої кампанії» і зовсім не до вподоби жителям Прикарпаття та туристам. Гончарук закликав активістів та представників влади «об’єднати зусилля для вирішення спільної проблеми» і при цьому «врахувати фінансові можливості держави і краю». Він зауважив, що з 1 січня органам обласної державної адміністрації передали понад 3 тисячі кілометрів доріг і скерували на їх утримання 279 млн грн.

Читайте також:  КОЛИШНІЙ НАРДЕП ВІД ПРИКАРПАТТЯ ЗМАГАТИМЕТЬСЯ ЗА ПОСАДУ МЕРА КИЄВА?

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.