facebook

Другий шанс: в Україні відбудеться перескладання ЗНО з англійської

Учасники ЗНО, які подали скарги на аудіювання після тестування з англійською, зможуть його скласти повторно.

Повторне аудіювання відбудеться 4 липня, про це заявила міністр освіти і науки Лілія Гриневич, передає Gazeta.ua

Саме до цього блоку випускники мали найбільше претензій. Його цьогоріч проводили вперше. Скарги стосувалися якості технічного оснащення, начитування текстів і діалогів носіями мови. Також учасники тестування скаржилися на складність окремих завдань тесту.

“Система має запобіжники, як вирівнювати результати тестування. Наприклад, 200 балів отримає не той, хто виконав всі завдання, а той хто виконав тест найкраще. Той самий запис слухали в усій країні. Ми зараз маємо дуже різні відгуки. Є обурені. Є і ті, хто каже, що аудіювання було нормальним”, – каже Гриневич.

Зараз розглядають апеляції, які надійшли від випускників.

“Зараз ми маємо 65 апеляційних заяв. З них 37 у Києві, з приводу неякісного проведення саме аудіювання”, – сказала міністр.

За словами Гриневич, тест відповідає вимогам навчальної програми. Його мета – виділити найкращих випускників, які вступатимуть до закладів вищої освіти.

1 червня випускники писали тестування з англійської мови. Участь у ЗНО взяли 83,9 тис. осіб. 10 учасників ЗНО не змогли потрапити до пунктів тестування через запізнення, 17 осіб не мали одного з обов’язкових документів.

Читайте також:  Міносвіти затвердило нові правила вступу до ВНЗ у 2018 році

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.