facebook

У “тривожний список” СБУ потрапив франківський письменник

Завдяки інсценуванню вбивства російського журналіста Аркадія Бабченка українським правоохоронцям вдалося зібрати дані про інші заплановані теракти.
Про це “Українській правді” повідомили в Генеральній прокуратурі України.

Там розповіли, що під час розмов організатор злочину Г. казав про список з 30 осіб, яких планують прибрати окрім Бабченка. Тому правоохоронці вирішили інсценувати загибель журналіста, щоб отримати цей перелік.

Пізніше Луценко повідомив, що у слідства є список 47 “щасливчиків”: “Переважно, це – відомі українські та екс-російські журналісти”. За його словами, їм повідомили про небезпеку і наразі організовується їхній захист.

У списку є журналісти, громадські діячі, блогери та письменики. Сюди потрапив і відомий письменник з Івано-Франківська



Юрій Андрухович
.

В понеділок у Брюсселі Луценко заявив, що список із 47 осіб свідчить про дві мети Кремля – помститися за критику громадянам Росії, які зараз працюють в Україні, та посіяти хаос в Україні шляхом вбивства українських журналістів та блогерів.

Як повідомлялося, ввечері 29 травня поліція повідомила, що в Києві нібито вбили російського журналіста Аркадія Бабченка.

Пізніше, 30 травня в СБУ повідомили, що Бабченко – живий, це була спецоперація Служби безпеки.

Читайте також:  Прикарпатські учасники АТО просять військову прокуратуру та СБУ перевірити законність фотосесії мера Франківська у військовому літаку (документи+фото)

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.