facebook

Понад півтисячі випадків: прикарпатці нехтували своїми батьківськими обов’язками (фото)

Лише за 5 місяців цього року на Івано-Франківщині працівники підрозділу ювенальної превенції виявили 504 випадки, коли безвідповідальні прикарпатці нехтували своїми батьківськими обов’язками. Торік за цей же період було задокументовано 224 таких факти.

У кожному випадку батьків було притягнуто до адміністративної відповідальності за ст. 184 Кодексу України про адміністративні правопорушення. Нею передбачено покарання у вигляді штрафу батькам або особам, які їх замінюють, зокрема за ухилення від виконання передбачених законодавством обов’язків щодо забезпечення необхідних умов життя, навчання та виховання неповнолітніх дітей, а також за вчинення неповнолітніми віком від чотирнадцяти до шістнадцяти років адміністративного правопорушення чи кримінальнокарних діянь, якщо вони не досягли віку, з якого настає кримінальна відповідальність.

Водночас правоохоронці разом з іншими соцслужбами намагаються вирішити проблемну ситуацію на користь дітей. Поліція вкотре наголошує батькам, що вони зобов’язані піклуватися про здоров’я дитини, її фізичний, духовний та моральний розвиток, забезпечити здобуття дитиною повної загальної середньої освіти, зобов’язані поважати дитину, готувати її до самостійного життя.



Читайте також:  На Косівщині викрили трьох односельців у незаконній рубці 17 ялин

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.