facebook

На Прикарпатті 31 багатодітній жінці присвоєно звання «Мати-героїня»

Президент України Петро Порошенко підписав Указ «Про присвоєння почесного звання України «Мати-героїня», згідно з яким 31 матері Івано-Франківської області, які народили та виховали до восьмирічного віку п’ятеро і більше дітей, присвоєно почесне звання «Мати-героїня».



Про це сьогодні, 8 червня, IA ZIK повідомили в прес-службі ОДА.

Процедура присвоєння звання відбувається наступним чином: клопотання про присвоєння почесного звання «Мати-героїня» порушуються органами місцевого самоврядування згідно із заявою жінки, яка претендує на присвоєння такого почесного звання, розглядаються відповідними місцевими державними адміністраціями впродовж місяця з дати надходження.

Надалі клопотання про присвоєння почесних звань, які порушуються органами місцевого самоврядування, подаються до обласної державної адміністрації.

Обласна державна адміністрація відправляє нагородний пакет документів на попереднє погодження до Міністерства соціальної політики України, після чого – до Адміністрації Президента України для прийняття остаточного рішення про присвоєння почесного звання України «Мати-героїня».

Жінкам, яким присвоєне це почесне звання, виплачується одноразова винагорода в десятикратному розмірі прожиткового мінімуму, встановленого для працездатних осіб. У 2018 році сума виплати становитиме 17 тисяч 620 гривень.

Для отримання такої винагороди потрібно звернутися з відповідною заявою в управління праці та соціального захисту населення за місцем реєстрації.

Читайте також:  Кількість дезертирів в українському війську знизилася в 30 разів - до 1%

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.