facebook

Трудова міграція: чому українці їдуть працювати за кордон

Українці виїжджають за кордон не тільки через вищі зарплати. Загалом там кращі умови праці.




“Крім гідних заробітних плат для людини важливі високотехнологічні робочі місця та гідні умови праці. Щоб людина розуміла, що працюватиме на нормальному обладнанні та буде соціально захищена. Адже за контрактом роботодавець гарантує соціальний пакет – відпустку, медичне страхування, можливість підвищити кваліфікацію”, – каже в о. голови Державної служби зайнятості Валерій Ярошенко, інформує УНН.

Щоб українці не їхали працювати за кордон, в країні має бути стабільна фінансова система.

“Крім того, стабільною має бути соціально-політична ситуація. Тоді почнуть надходити інвестиції. Це створюватиме сприятливий клімат, коли можливо себе реалізувати, особливо молодим людям. Водночас вже сьогодні українці, які працюють вдома на іноземні компанії, не поспішають залишати країну”, – додає експерт.

За даними Держстату протягом 2015-2017 років чисельність трудових мігрантів склала 1,3 млн осіб. До виїзду за кордон більшість громадян (39%) працювали на будівництві, 16% були зайняті у діяльності домашніх господарств, 14% – у сільському, лісовому та рибному господарстві, 11% – у переробній промисловості, 9% – у торгівлі.

Читайте також:  На зароблені мною гроші чоловік вдягав кoханку: українка розповіла про ціну заробітків у Італії

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.