facebook

17-річна дівчина з Тернопільщини стала жертвою «Мерседеса» на польських номерах

Дівчина готувалась до весілля. Їхала до Тернополя подивитися на фонтан з майбутнім нареченим.

Один із очевидців розповів, що авто з польськими номерами вискочило на зустрічну смугу перед «Шевроле». Якщо це справді так, то водій мав би відповісти. Той очевидець витягав Настю з уламків… А ось автівка з іноземною реєстрацією навіть не зупинилася.

«Поїдеш з нами прогулятись біля кольорового фонтану в Тернополі?!» — запропонувала Насті Золотій її двоюрідна сестра Аліна, яка саме збиралася зі своїм хлопцем Володимиром до обласного центру. «Поїду!» — погодилась дівчина. Перед тим Аліна повернулася до рідного села Озеряни Борщівського району із Франції, куди кілька років тому виїхала з батьками. Настя навчалася на другому курсі юридичного факультету ТНЕУ, тож добре знала Тернопіль, власне, тому двоюрідна сестра попросила її показати місто. Їхали вони автомобілем «Шевроле», який належить Володимиру, проте за кермом легківки була Аліна. Компанія проїхала близько 70 кілометрів, як раптом біля села Плебанівка на Теребовлянщині сталося непоправне… За попередніми даними поліції, на зустрічну смугу їм виїхав «Мерседес» із польськими номерами і створив аварійну ситуацію. Намагаючись уникнути зіткнення, Аліна скерувала на узбіччя, але авто врізалося в дерево… Найбільший удар припав на лівий задній бік «Шевроле». Аліна та Володимир сиділи спереду, вони зазнали травм, але їх життю ніщо не загрожує, а ось Настя сильно вдарилася головою — врятувати її не змогли… Трагедія сталася 26 травня о 19.20. Близько 2-ої години ночі у лікарні зупинилося серце Насті… Їй було лише 17.

— У Насті був проламаний череп, кістка зайшла в мозок… «Надія тільки на Бога…» — казав дитячий нейрохірург, який приїхав із Тернополя і робив усе можливе, але… Ми розуміли, що шансів мало, та сподівалися до останнього… — ледве стримує сльози батько загиблої дівчини Тарас Золотий. — В Аліни тріщина в тазі, з Теребовлянської районної лікарні її доправили до медичного закладу в обласний центр. Вона була при свідомості після аварії, я допомагав заносити її в травматологію на другий поверх районної лікарні. Володя зазнав незначних травм — порізана рука. Важко нам і боляче — поховали донечку… Наразі нікого не звинувачуємо, але збираємо всю інформацію, щоб дізнатися причину аварії. Поліція має покази свідків ДТП, які проїжджали в той час. Один із очевидців розповів, що авто з польськими номерами вискочило на зустрічну смугу перед «Шевроле». Якщо це справді так, то водій мав би відповісти. Той очевидець витягав Настю з уламків… А ось автівка з іноземною реєстрацією навіть не зупинилася. На жаль, поки що не маємо відеозапису моменту ДТП, можливо, поліція ще розшукає. Вуличні камери у Теребовлі зафіксували автівку з іноземною реєстрацією, знаємо номерний знак. Слідчі встановили, що за кермом того авто їздить поляк, часто курсує через Раву-Руську до Молдови, очевидно, має якийсь бізнес, бо заповнює на митниці декларації. Наразі він ще не повертався через Україну, тож поки що його не допитали. А тим часом наші родичі поширили фото автівки в соцмережі, а українці, які живуть в Польщі, дізналися, з якого міста легківка, що її власник — 53-річний Сильвестр В. Наші заробітчани навіть побували у нього вдома! Але його там нема. Дивує, що він досі не повернувся, бо, наскільки нам відомо, у нього днями закінчилася страхівка на авто і він мав би її поновити. Звісно, не маємо права його передчасно звинувачувати, але якщо він не винен, то в його ж інтересах надати докази. У поляка дуже дороге авто, 2017 року випуску, думаю, у нього є відеореєстратор.

Читайте також:  Правоохоронці розповіли подробиці смертельної ДТП на Прикарпатті




«Якби знали, то ніколи б не пустили…»

Мама Насті та мама Аліни — рідні сестри, нещастя увірвалося в обидві сім’ї. Ніхто не хотів, щоб так сталося… Золотим про аварію повідомила мама Аліни, а їй дав знати Володимир. Шоковані страшною звісткою, рідні потерпілих незадовго після аварії приїхали до Теребовлі.

— У чому був — сів в автомобіль і помчав… — з жахом згадує батько Насті. — Приїхав я до лікарні разом зі швидкою. Доньку на носилках занесли до реанімації. Та уночі її не стало… Якби ми знали, то ніколи б не пустили… Настя попередила нас, що їде на прогулянку. Я не дуже схвалив це, але дозволив, бо вона вже доросла, часто їздила сама до Тернополя. Якби Володя був за кермом, можливо, він би впорався у непростій ситуації. Але, на жаль, нічого не повернути назад… Аліна перед тим отримала водійські права, мала певний досвід їзди, але не по наших дорогах і не з таким стихійним рухом.

— 30 серпня Насті мало виповнитися 18… Це була дитина-світлячок, розумна, добра, завжди усміхнена… — зітхає мати загиблої пані Алла. — Ми ніколи не мали з нею проблем, вона була надійною і відповідальною. Любила співати, танцювати, виступала у школі, в клубі, в університеті. Ходила з нами до церкви. У нас є ще старший син, нині він нас дуже підтримує. Ми нічого не передчували. «Настусю, скоренько, щоб тебе не чекали», — підганяла я доньку перед поїздкою. Донька вже не встане з могили… До Аліни претензій не маємо. Наразі хочемо знайти поляка, щоб дізнатися про причину аварії. Кажуть, що він обганяв перед тим два авто і створив аварійну ситуацію. Можливо, він взагалі не помітив, що сталася аварія, тому й не зупинився, а може, втік і переховується… Та все це лише наші припущення, наразі чекаємо на висновки слідства. Якщо водій «Мерседеса» не перетне український кордон, доведеться оголосити його в міжнародний розшук, а це складна процедура. Дякуємо, що відгукнулися українці в Польщі й допомогли встановити особу водія автомобіля.

Читайте також:  На Івано-Франківщині шестеро громадян Ізраїлю потрапили в ДТП, трьох осіб госпіталізовано

Настя покинула нас так швидко… Ми готувалися до її весілля, планували справити наступного року. Її наречений — рідний брат Володі, в автомобілі якого загинула донька. Нині нам вкрай боляче… Аварія розбила наше щастя…

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.