facebook

На Прикарпатті чоловікові загрожує до п’яти років тюрми за те, що покатався на чужій автівці

До Косівського відділу поліції надійшло повідомлення від 26-річної мешканки Снятинського району про викрадення її автомобіля марки “Opel Vectra”. Жінка вказала, що автівка була припаркована на узбіччі дороги біля кафе в смт. Яблунів Косівського району.


Правоохоронці встановили, що зловмисник – 44-річний місцевий мешканець. Потерпіла приїхала до смт. Яблунів та відпочивала з ним в одній компанії. Під час забави між залицяльником заявниці та зловмисником виник конфлікт. Після чого товариш заявниці вийшов з відпочинкового закладу, а вона вийшла за ним. Зловмисник тим часом скористався нагодою, сів у автомобіль, залишений з ключами у замку запалювання, та поїхав ним до центру села. Покатавшись, покинув автівку на одній із вулиць цього села, а сам залишив місце події, інформує сектор комунікації поліції Івано-Франківщини.

Викрадений транспортний засіб правоохоронці вилучили та невдовзі повернуть власниці.

Дії чоловіка кваліфікують як вчинення кримінального правопорушення за ознаками злочину, передбаченого ч. 1 ст. 289 (Незаконне заволодіння транспортним засобом) Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає покарання у вигляді штрафу від 1200 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян, або обмеженням волі на строк від трьох до п’яти років, або позбавлення волі на той самий строк. Проводиться слідство.

Читайте також:  Моторошна знахідка: на «Пасічній» люди натрапили на обгорілий труп невідомої особи

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.