facebook

У Римі невідомий залишив у сповідальні 36 тисяч євро

У Римі священик храму знайшов у сповідальні пакунок з 36 тисяч євро, і тепер міська поліція і церква гадає, чи був це щедрий дар чи позбавлення від неправедних нажитих грошей,- повідомляє Християнський портал КІРІОС з посиланням на Седмицю.

Поліція отримала виклик в відомий титулярний храм Санта-Марія-делла-Грація-Аллі-Форначі, заснований Папою Іваном Павла II 3 травня 1985 року в римському кварталі Ауреліо: священик знайшов у сповідальні коробку і побоювався, що в ній закладено бомбу. Замість бомби поліція виявила під стільцем в сповідальні пачки купюр по 50 євро. Тепер поліцейське слідство намагається встановити, чи була це щедра пожертва для храму від невідомого добропорядного прихожанина, чи гріховні гроші, отримані незаконним шляхом.




«На даний момент ми не відкидаємо жодну з версій, – каже слідчий Сальваторе Фіано (Salvatore Friano) в своєму інтерв’ю видання Il Messaggero. – Зараз ми запитуємо встановлюємо джерело походження знайдених банкнот і вивчаємо записи відеокамери в храмі, щоб зрозуміти, хто залишив ці гроші – щедрий дарувальник або хтось, який бажав від них позбутися. Ми не виключаємо неправедне джерело походження грошей – це могла бути крадіжка або пограбування в місті».

Коробка з грошима була виявлених о. Джованні Мартіре Савіна (Giovanni Martire Savina). «Нам і раніше траплялося за останні роки знаходити якісь суми в сповідальні, іноді досить значні, до 1000 євро, але ніколи ще настільки велику суму, – визнає священик. – Ми, безумовно, були б раді використовувати ці гроші на богоугодні цілі, але не на шкоду невідомої нам людини, якщо вони були отримані злочинним шляхом ».

Цікаво, що завдяки знахідці різко зріс приплив цікавих і прихожан до храму, і дехто з них уже жартома заявив журналістам видання Il Messaggero, що знахідка зайвий раз нагадала їм, «як важливо ходити на сповідь».

Читайте також:  У холодильнику знайшли 7 пакетів з замороженими ocтaнкaми: У Росії подружжя 20 років вбuвaли і їли своїх жepтв.

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.