facebook

ООН розгляне питання про виведення російських військ із Придністров’я

22 червня Генеральна Асамблея ООН обговорить запропоновану Республікою Молдова резолюцію про повне і беззастережне виведення російських військ з території Придністровського регіону.

Про це на брифінгу у Кишиневі заявив міністр закордонних справ та європейської інтеграції Молдови Тудор Ульяновський, повідомляє Укрінформ.

«Секретаріат ООН зареєстрував проект резолюції під назвою «Висновок ОГРВ (Обмежена група російських військ) з території Республіки Молдова». Вже десять країн-членів ООН підписалися під резолюцією як співавтори і ми чекаємо, що решта членів ООН підтримає нашу ініціативу», – повідомив глава зовнішньополітичного відомства.

За його словами, «виведення російських військ з Придністровського регіону може стати важливим кроком в активізації переговорів щодо Придністровського врегулювання і у зближенні двох берегів Дністра».

Ульяновський нагадав при цьому, що йдеться про виведення Обмеженої групи російських військ (близько 1400 осіб), а не про російських миротворців у Зоні безпеки на Дністрі (близько 400 військовослужбовців).

Читайте також:  Зеленський був у Бабиному Яру інкогніто, рабини розійшлися в поглядах

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.