facebook

У світі на заробітках працюють 200 млн мігрантів – ООН

У світі на сьогодні є понад 200 мільйонів трудових мігрантів, 800 мільйонів людей із цілого світу живуть за рахунок грошових переказів, одержуваних від родичів, що працюють в інших країнах.



Таку статистику підбили в ООН до Міжнародного дня сімейних грошових переказів, який відзначають 16 червня, передає УНІАН.

Організація повідомляє, що на сьогодні 800 мільйонів людей по всьому світу живуть за рахунок грошових переказів, одержуваних від родичів, що працюють в інших країнах.

Сімейні грошові перекази, таким чином, підтримують кожного сьомого жителя Землі. 480 мільйонів доларів, які 200 мільйонів трудових мігрантів вислали своїм близьким у 2017 році, пішли в країни, що розвиваються. Це вдвічі більше, ніж у 2007 році, і втричі більше, ніж загальна зовнішня фінансова допомога, виділена цим країнам на розвиток з різних джерел.

На сьогодні у процесі відправки та отримання коштів, зароблених трудовими мігрантами, задіяно 1 мільярд осіб.

Іншими словами, кожен сьомий житель Землі. Очікується, що в період з 2015 до 2030 року трудові мігранти відправлять додому 6,5 трильйонів доларів.

В середньому більшість трудящих-мігрантів посилають додому по 200-300 доларів кілька разів на рік.

На їхній батьківщині ці невеликі суми найчастіше становлять до 60% сімейного доходу і є основним засобом існування для мільйонів сімей.

Читайте також:  У Римі після початку опівнічної "канонади" з феєрверків пройшов "дощ" із мертвих птахів

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.