facebook

Масштаби просто вpaжають: дрон зняв на відео суцільно зрубаний ліс на Закарпатті (відео)

Доступ до території активістам та журналістам перекрили невідомі молодики. Команда WWF (Всесвітнього фонду природу) в Україні оприлюднила відео масштабів вирубки лісів в Усть-Чорнянському лісництві, зняте з висоти пташиного польоту, пише ТСН.

Дрон відзняв близько 50 гектарів суцільно зрубаного лісу. В організації додали, що дерева тут почали рубати попри “період тиші”.

Оглянути територію через можливе порушення Закону “Про оцінку впливу на довкілля” 12 червня взялася робоча група у складі Держекоінспекції, громадських екоінспекторів, експертів “Лісової варти” та журналістів-розслідувачів. У повідомленні йдеться, що міст, який вів до лісосіки, перекрили невідомі молодики. На місце викликали поліцію, однак перевірки домогтися так і не вдалося.

Наступного дня захисники природи таки потрапили на лісосіку та зафільмували на відео масштаби вирубки.

“Коли нам нарешті вдалося потрапити на місце, ми були вражені масштабом суцільних вирубок. Також, попри “період тиші”, із 7:00 до 12:00 невідомі особи зрубали близько сотні дерев. Вибірково оглянувши пні свіжозрізаних дерев, ми виявили, що відсоток хворих дерев може бути значно меншим, ніж зазначений у документації” – заявив координатор проекту “Лісова варта” Дмитро Карабчук.

Про порушення повідомили аудиторів компанії SGS, які видали сертифікат, а також український і міжнародний офіси Лісової наглядової ради (FSC).

Як повідомлялося раніше, нещодавно правоохоронці викрили схему незаконного продажу деревини у Карпатах. Самих вирубок у лісі вони ще не знайшли, але вже заарештували кілька сотень кубів смереки, начебто краденої в Брустурянському лісгоспі.

Читайте також:  “Рідні шоковані і просто не вірять”: У Львові страшною смертю загинув 22-річний Іван. Мертве тіло знайшли у лісі

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.