facebook

Українські розвідники затримали офіцера ЗСУ, який перейшов на бік бойовиків “ЛНР”

Українські розвідники захопили колишнього офіцера 93-ї окремої механізованої бригади Збройних сил України Олексія Бідусенка, який рік тому перейшов на бік бойовиків “ЛНР”.



Про це повідомили у 93-й окремоій механізованій бригаді Холодний Яр, розвідники якої разом з тактичною групою Моспине здійснили тривалу операцію з повернення офіцера-перебіжчика.

Деталі спецоперації, в тому числі обставини затримання Бідусенка, не розкриваються.

У 93-й бригаді зазначили, що військовий самовільно перейшов на окуповану територію Донбасу 16 червня 2017 року. Підконтрольні окупантам ЗМІ повідомляли, що офіцер втік з підрозділу, прихопивши “секретні документи”.

За словами командира бригади Владислава Клочкова, військовий не мав доступу до секретних матеріалів, він займався підготовкою нагородних листів.

“Сам факт його втечі не викликав особливого здивування. Більш цікавим ми вважали відслідкувати, що буде далі, коли людина переходить до ворога та пропонує свої послуги в якості офіцера управління нашої бригади”, – зазначив Клочков.

За його словами, рівень компетенції Бідусенка розчарував керівництво російських окупаційних сил, тому бойовики його використали та “викинули, як ганчірку на смітник”.

Затриманого Олексія Бідусенка передано правоохоронним органам.

Читайте також:  Вихідні дні у 2021 році: Кабмін затвердив календар свят

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.