facebook

Під оплески Віктор Анушкевичус пішов з політики: склав повноваження депутата. ФОТО

Позафракційний депутат Івано-Франківської міської ради та екс-мер Івано-Франківська Віктор Анушкевичус склав свої повноваження. Таке рішення прийняв сам і пояснив його на сесії, 21 червня.



Хочу подякувати депутатам за співпрацю, а мешканцям за те, що обирали мене як депутата, і за те, що обирали міським головою. Хотів би наголосити на тому, що я був завжди з громадою міста. І в легкі дні, і не дуже.
Віктор Анушкевичус зауважив, що він у 2013 році перший міський голова, який на Майдані в столиці розкритикував політику Януковича. Також зазначив, що не встидається подивитися кожному мешканцю в очі і пройтися пішки містом.

Мої колеги тихо мовчали і не знали, що сказати. Я, як міський голова, був завжди з громадою і тут на Майдані, і в столиці. Я не хочу хвалитися, але здобутків багато. Я радий, що багато втілюється у життя новим головою і депутатами. Всім дякую. Кого тут немає, то передайте. Як і мені, так і вам не соромно дивитися в очі. Шановний пане голову, я завжди до ваших послуг, хоч і йду з політики. Це чудовий досвід, майте на увазі (Ред. – сказав Анушкевичус, звертаючись до Марцінківа). Я викинув все погане, адже в сесійній залі було усяке.

Каже, є три причини, чому йде з політики. По-перше, що часто перебуває за кордоном, а імітувати присутність не хоче. Каже, не хоче бути псом на сіні. По-друге, не було часу для дітей, як би хотілося. Зараз є онуки і екс-мер хоче надолужити. По-третє, вік – не головне.

Ми страждаємо певними стереотипами. Я хочу своїм прикладом показати, що вчасно вступитися і піти з політики можна. Приклад, старішим політикам. Для того, аби бути в політиці, повинна бути мотивація. Хочу дати пораду депутатам ВРУ: просто вступитися і йти спати додому, якщо мотивації уже немає, – наголосив щодо третьої причини Віктор Анушкевичус.
Міський голова Івано-Франківська Руслан Марцінків подякував за співпрацю і за перейнятий досвід.

Читайте також:  У Франківському супермаркеті дівчина отримала травму – металевий шомпор застряг у нозі

Я хочу вам подякувати. Я працював з вами, будучи секретарем міської ради. Я багато взяв від вас, але дякую за толерантне ставлення. Ви йдете з політики, але у нас попереду багато проектів, – сказав Марцінків і потиснув руку Анушкевичусу.
Депутати оплесками і стоячи підтримали Віктора Анушкевичуса, коли той йшов від трибуни до депутатського корпусу.

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.