facebook

Підлітки по-звірячому пошматували молоду жінку, матір 5-ох дітей: “Нутрощі руками рвав і на палицю намотував”

Тільки після стихійних мітингів місцевих жителів розслідування жорстокого вбивства і зґвалтування 40-річної матері п’яти дітей було передано в Москву, а всі підозрювані у злочині підлітки були затримані, передає Корупція.Інфо

У селищі Псебай Краснодарського краю – горе. Жителі селища тільки що поховали загальну улюбленицю, мати п’ятьох дітей Наталю Дмитрієву. Вірніше, поховали все, що від неї залишилося після жорстокої розправи, яку над нею вчинили 16-річний нелюд і його 20-річний приятель. У день похорону поліцейські патрулі стояли на кожному кроці. За словами місцевих жителів, людям чомусь забороняли знімати.

– Донечко моя! Краще б мене вбили! Ось яка вона красуня у мене була, а тепер подивіться, що вони з неї зробили: вухо відрізано, губи ось так роздерті, все тіло ножем порізане, кістки на голові переламані. Нутрощі були розмотати – кажуть, руками рвав і на палицю намотував. Це що, це що, люди?! – побивається в плачі літня мати Наталії Раїса Іванова.



Складно повірити, що таке з Наталією могли зробити люди. А якщо точніше, то підлітки. Всіх подробиць трагедії, виходячи з етичних міркувань, описати неможливо. Але по-звірячому пошматоване, понівечене тіло жінки шокувало навіть досвідчених сищиків, які багато побачили в своєму житті. Фахівці підключилися до розслідування тільки після того, як справа про звіряче вбивство мешканки Псебай отримало широкий резонанс.

Опівночі 13 травня 40-річна Наталія, мати п’ятьох дітей, поверталася додому після зустрічі з подругою Вірою в місцевому кафе “Івушка”. Як показали камери відеоспостереження, за нею слідом йшли два підлітка. До будинку Наталя вже не дійшла.

Що сталося між Наталею і підлітками в темному провулку, ніхто не знає. Однак для неї це закінчилося справжнім пеклом. Опис того, що витворяв вбивця, більше схоже на сюжет фільму жахів: за попередньою інформацією, спочатку Наталю вдарили великим каменем ззаду. Потім поглумилися над нею, порвали рот, вуха, розбили череп камінням. Потім садист витяг внутрішні органи жінки. Це була страшна і болісна смерть.

Читайте також:  Велетенський скандал: Чехія звинуватила Росію у підриві військовому складу й висилає з країни дипломатів РФ

Стогін бідної жінки сусіди чули протягом 20 хвилин. До свого будинку багатодітна мати не дійшла 50 метрів.

– Я прокинулася від шуму. Вийшла на ганок, почула, як чоловік каже: “Життя або…” І далі я не зрозуміла. І жалібні стогони жінки я чітко чула: “Не треба, не треба…” А потім я почула хрипи, як ніби він її душив. Зайшла додому, стала набирати поліцію. І ось до їх приїзду він, мабуть, і наносив удари Наталі. Ніби людина каменем по землі б’є, – згадує ту страшну ніч сусідка Ніна Тарасова.

Сусідка розбудила чоловіка. Той вийшов на ганок, запитав, що за шум. У темряві розгледів тільки силуети чоловіка і жінки. На окрик хлопець пояснив, що, мовляв, його дружина впала. В той момент жінка вже не видавала ні звуку.

– Тут іноді бувають інциденти, – пояснює Олександр Тарасов. – Не очікували, що це вбивство. Звичайно, якби ми знали, то, дійсно, хоча б з вилами вийшли.

Як пізніше з’ясується, вбивця продовжив знущатися над жертвою, відтягнувши тіло подалі в кущі. До тих пір, поки до місцю не під’їхав поліцейський уазик з дільничним. Коли фари освітили місце, нелюд втік через яр.

Дільничний відразу виявив туфлі, телефон і пляма крові на дорозі. По рації попросив підкріплення і звернувся за допомогою до козаків. Повноцінне відділення поліції в Псебай давно вже закрили, залишивши на весь 15-тисячній селище двох осіб у вартівні і одного дільничного.

Понівечене тіло Наталії виявили відразу – в кущах. Козаки з поліцейськими почали прочісувати вулиці.

– Дивитися на тіло було неможливо, – тихо говорить один з місцевих козаків, який був на місці вбивства.

У будинку Наталії троє малюків ще не знають про те, що мама більше ніколи до них не прийде. Лише дорослі діти і чоловік Наталії Олексій як тіні ходять по будинку. Складно передати словами їх стан.

Читайте також:  “Причетність до масових вбивств”: ДБР відкрила 3 кримінальних провадження проти Парубія

– Я ж не проти був, щоб вона пішла в кафе з подругою. “Сходи, – кажу, тому що, зрозуміло, всі ці домашні справи заїдають. – Ти постійно вдома, з діточками…” Ось і відпустив, – згадує Олексій.

За столом, де зібралася велика родина Дмитрійових, запанувала тиша.

– О 10 годині вечора зателефонував, кажу: “Може бути, у нас вдома посидьте?” “Ні, – відповідає, – розговорилися, ще тут побудемо”. Ну, я діточок спокутував і ліг спати, – продовжує Олексій.

Він тримається, займається дітьми, але в очах – порожнеча і невимовне горе. Це страждання людини, який переживає не просто смерть коханої дружини – втрату душі, яку спочатку вивернули навиворіт, а потім поховали.

Дворічна Ірочка – копія мами – від тата не відходить. Старші – 16-річний Діма і 19-річний Женя – стоїчно тримаються. Вони гордість сім’ї, обидва відмінники. Один пройшов стажування в Німеччині, вчиться на агронома, інший – спортсмен, призер олімпіад.

Подружжя прожило разом 20 років. Олексій до дрібниць пам’ятає день їхнього знайомства на “швейке” – так називають місцеву фабрику. Вже через рік в сім’ї з’явився перший син. Потім ще троє хлопчаків, а два роки тому Наталя народила довгоочікувану доньку.

– Наталя завжди доглядала за собою: після п’ятьох дітей зберегла фігуру, навіть вдома у неї завжди була укладочка, – згадують її подруги. – Вона рукодільниця була. У квартирі всюди зроблені власноруч кошики, картини, фіранки.

20-річного Савелія, друга Максима, затримали першим. Поруч з місцем вбивства.

– Цей пояснив, що, мовляв, я не місцевий, випивав і загубився, почав блукати, – говорить один з козаків.

На допит відразу ж привезли і чоловіка Наталії. Дізнавачі, як зазвичай, перевірили в першу чергу причетність до вбивства чоловіка. І як зазвичай, дуже цинічно.

Читайте також:  Роману було лише 26: на Сумщині заpiзали хлопця, який заступився за дівчат(відео)

– Нічого не пояснили, сказали, ти ж її по-звірячому вбив, спотворив, витягнув кишки назовні, – згадує допит Олексій.

Вранці затримали 16-річного Максима. Він відразу у всьому зізнався. Його друга Савелія тоді відпустили на свободу, і він швидко поїхав до Краснодару.

Сім’я Максима через цькування односельчан з дому не виходить.

– Ми нікого не намагалися відкупити. Це все брехня. Я вважаю, що будь-яке зло повинно бути покаране і повинна наступити справедливість, – каже через домофон крізь сльози мама Максима. – Нас зацькували, молодшого побили в школі. Ми не виходимо, нам загрожують. Але я не вірю, що мій син міг таке зробити. У нас подвійне горе, і ми співчуваємо тій родині.

Бабуся Максима теж в винність онука не вірить. Вважає, що його підставив старший приятель – Савелій, щоб самому не отримати довічний термін.

– Звичайно, наш і взяв на себе всю провину, злякався. Я кажу: “Як ви це могли зробити?!” А він взагалі не розумів цього, не знає цих деталей, по цю хвилину не знає, що там було, – розводить руками вона.

Місцеві козаки також здивувалися, коли дізналися ім’я головного підозрюваного.

– Ми були шоковані. Максим завжди був в адекватний. У нетверезому стані він все одно слово розумів. Отож, коли ти їм зауваження, вони: “Все, дядько, все нормально, вибачте, ми зараз розходимося”. Тобто поводилися адекватно. Але тут така смерть… Я вам скажу, це не алкоголь.

Чи могли підлітки пристати в темному провулку до жінки і озвіріти після грубого відсічі, зараз розбирається слідство. Відомо, що в крові двох виявили не тільки вбивчу дозу алкоголю, але і наркотики.

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.