facebook

Італія запропонувала запровадити квоти на економічних мігрантів для країн ЄС

Голови держав і урядів 16 країн ЄС зібралися в Брюсселі на неформальній зустрічі щодо біженців На неформальному саміті в Брюсселі Італія запропонувала лідерам Європейського союзу розроблену нею “Європейську багаторівневу стратегію міграції”, спрямовану на регулювання потоків біженців.



Про це повідомляє DW. Глави держав і урядів 16 країн ЄС зібралися в неділю, 24 червня, в Брюсселі на неформальній зустрічі щодо біженців напередодні саміту Євросоюзу 28-29 червня.

У документі, що складається з 10 пунктів, Італія пропонує, щоб для кожної з країн ЄС були запроваджені квоти на економічних мігрантів, та в разі відмови від їх прийому адресне фінансування з бюджету ЄС має бути зрізане. Також у Римі вважають, що заявку про надання притулку має розглядати країна в’їзду здобувача.

“Кожен, хто в’їжджає в Італію, опиняється в Європі”, – підкреслюється в італійській стратегії. Її автори також наполягають на спільній відповідальності ЄС за врятованих на морі.

Крім того, Італія вважає, що спеціальні центри з прийому мігрантів повинні розташовуватися не тільки на території Італії та Іспанії, а й у інших державах європейського співтовариства.

Читайте також:  Моторошна трагедія під час одруження: блискавка yбила 15 гостей на весіллі, ще п’ятеро пострaждaли

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.