facebook

“Івано-Франківськміськсвітло” втретє намагається купити новорічні арки, які тернопільський підприємець начебто подарував місту

КП “Івано-Франківськмісьсвітло” оголосило тендер на закупівлю світлодіодної арки із 46 променів, яка на новорічні свята прикрашала пішохідну частину вулиці Незалежності. За ілюмінацію з міського бюджету готові викласти 3 млн грн.



Третій раз в Івано-Франківську намагаються купити світлодіодні арки для окраси стометрівки. КУРС писав, що минулого року КП “Івано-Франківськміськсвітло” оголосило тендер на встановлення арок з очікуваною вартістю 3 млн грн. На сайті ProZorro опублікували повідомлення про намір укласти договір з переможцем торгів ПП “Ялинка України”, яке запропонувало встановити ілюмінацію за 2 985 000 грн. Втім, інший учасник ТОВ “Люм’єр Україна” оскаржив до Антимонопольного комітету протокол щодо визнання ПП “Ялинка України” переможцем. Ще до розгляду скарги в АМК тендерний комітет скасував торги із закупівлі світлодіодної арки “у зв’язку з відсутністю подальшої потреби в закупівлі”.

Після того підприємство “Ялинка України” звернулося до міського голови Руслана Марцінківа з пропозицією встановити у Франківську на час новорічно-різдвяних свят світлодіодну арку безкоштовно – як подарунок місту і заодно рекламу власної продукції. До свят ілюмінацію таки встановили. Наприкінці січня керівник “Івано-Франківськміськсвітло” Віктор Синишин говорив, що арки планують залишити і перетворити їх у квітковий тунель. Однак новорічну ілюмінацію на стометрівці демонтували і повернули підприємству, яке її встановлювало.

Вдруге КП “Івано-Франківськміськсвітло” оголосило тендер на закупівлю світлодіодної арки із 46 променів у квітні цього року. Знову тендер виграло ПП “Ялинка України” і запропонувало встановити ілюмінацію вже за 2,5 млн грн. Однак до підписання договору не дійшло. Другий учасник тендеру – ТОВ “Люм’єр Україна” – знову оскаржив результати торгів до Антимонопольного комітету, який заблокував закупівлю.

І ось вчора, 26 червня, КП “Івано-Франківськміськсвітло” оголосило тендер на закупівлю арок втретє. І знову на суму 3 млн грн. Цього разу у тендерній документації зазначили, що половина арок мають бути прикрашені кулями, а половина – сніжинками.

Читайте також:  У Франківську планують залишити новорічні арки і перетворити їх у квітковий тунель. ВІДЕО

Нагадаємо, саме такими прикрасами минулого року до Різдва до оздобили світлодіодну арку на “стометрівці”.

Інші вимоги до товару теж підігнали під ілюмінацію, яку встановлювало ПП “Ялинка України” як подарунок місту. За умовами тендеру, учасники можуть подавати пропозиції до 12 липня, а переможець має встановити арку до кінця року.

Нагадаємо, за даними інформаційно-аналітичної системи YouControl, засновником та керівником ПП “Ялинка України” є підприємець з Тернопільщини Ординанс Петро Борисович.

Підписуйтеся на КУРС у Telegram та Twitter – лише найцікавіші і найважливіші новини Івано-Франківська і області!

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.