facebook

“Син поїхав на заробітки, щоб її лікувати”: Померла одна з найвідоміших українських волонтерок

У середу, 27 червня, померла активістка Євромайдану, волонтерка, боєць батальйону «Вікінг» у війні на Донбасі та ініціаторка акції «Велика українська хода» Катерина Валевська. Причиною смерті Валевської стало онкозахворювання, передає Корупція.Інфо

Як розповіла знайома Валевської, останні місяці жінка проживала в чужому будинку в місті Знам’янка Кіровоградської області.




«Вона тиждень вже лежала. Вчора їй продукти привозили. Вона сама в хаті жила. Господар у селі, ось і дав їй житло. Сьогодні заїхав наш волонтер до неї, а вона вже мертва. Написали з її сторінки синові повідомлення. Чекаємо на відповідь»
,– розповіла знайома Валевської.

За кілька днів до смерті волонтерка написала і опублікувала на своїй сторінці у Facebook відчайдушний допис. Валевська розповіла, що через родичів залишилася без власного житла, а згодом дізналася про страшну хворобу.

«От що реально робити людині?! Людині, яка віддала все боротьбі. Залишилася без житла. Родичі – вата, сепари. Не маєш пенсійного віку. Заробила болячку – рак. Син поїхав на заробітки, щоб тебе лікувати. Ти живеш у чужому будинку. На моральній, матеріальній підтримці друзів по ФБ? Ходити не можу. В аптеку, магазин їде таксист. Ти одна! Що робити?! Це мене так любить Бог?!», – мовиться в одному з останніх дописів волонтерки.

У 2014 році Валевська організувала масштабну акцію «Велика українська хода», під час якої відвідала всі обласні центри та більшість невеликих міст України, де проводила виставку синьо-жовтих прапорів з написаними на них побажаннями українським військовим і країні.

Читайте також:  Жінка народила двох дівчаток вагою всього по 500 грам: подробиці про унікальних україночок

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.