facebook

Як собак: українські заробітчани показали інший бік обіцяних «золотих горів» (фото)

Компанія-посередник обіцяла подружжю з Києва золоті гори.

Подружжя з Києва, яке у пошуках заробітків подалося до Чехії, розповіло про поневіряння під час спроби працевлаштування.

Заробітчани розповіли, що київська компанія-посередник обіцяла їм роботу в Празі, але опинилися вони зовсім в іншому місті – за 300 кілометрах від Праги, у містечку Могєльніца.

За словами подружжя, умови праці та життя були жахливими.




«Це був шок упереміш з істерикою. Нас завозять на якийсь, ну це навіть не завод, це територія складів, палети, якісь занедбані склади. Ну, думаю, кудись ж ми зараз виїдемо.

Виявляється, підвозять нас вже до будиночка. З дозволу так його назвати. Заходимо ми в цей будиночок, ну це – стайня, курятник, я не знаю, як це назвати. Живе чоловік 10.

Один туалет, санвузол на всіх, одна ванна, душова, також можна сказати, на всіх. Ось, наприклад, 10 чоловіків і я одна. Яким чином, ну?», – розповіла Світлана.

Згідно з підписаним з фірмою-посередником договором, українців мали влаштувати на такі вакансії: Артему – водій кари-навантажувача, Світлані – працівник складу в Празі.

Але обіцяних посад пара не отримала. Все, що могли запропонувати Світлані – йти працювати на міні-навантажувач, а Артему – різноробочим. Працювати в таких умовах сімейна пара відмовилася.

«Принципово не можемо собі дозволити, як би сказати, зараз ось піти на поводу у тих людей, які нас кинули, як собак», – заявив Артем.

Фірма-посередник, що обіцяла їх працевлаштувати, перестала виходити на зв’язок. Спроби знайти роботу самостійно поки що безуспішні. Брати на вільні місця їх не хочуть. Нібито є проблеми з візами і запрошеннями на роботу.

Тим часом сума, витрачена на працевлаштування в Чехії, яке не відбулося, на 9-й день перебування склала майже 1 тис. 400 доларів.

Читайте також:  Закарпатець довів у суді, що має право на подвійне громадянство

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.