facebook

У Мгарському монастирі УПЦ (МП) на Полтавщині випускають антиукраїнську літературу

Член колегії Держкомтелерадіо письменник Володимир Яворівський підозрює, що видавництво Мгарського монастиря, який належить до УПЦ (МП), випускає антиукраїнську літературу.



Про це письменник розповів на останньому засіданні колегії і попросив присутніх представників правоохоронних органів перевірити діяльність цього видавництва, повідомляє Укрінформ.

Він навів один конкретний доказ – книжку, яка потрапила до нього ще під час Революції Гідності.

«Бридкішого, жахливішого я нічого в своєму житті не читав. Я зробив із цього приводу свою авторську програму на радіо. Цитував. Це страшне: що завдяки Сталіну є Україна і тому подібне. Але найцікавіше, що ця книжка видана Московським патріархатом, видана під Лубнами – там є знаменитий, колись козацький, Мгарський монастир – і за підтримки цього Мгарського монастиря. Тобто Московський патріархат видав цю книжку, і ця книжка пішла на наш ринок. Через це я прошу правоохоронні органи, Службу безпеки звернути увагу на діяльність цього видавництва», – підкреслив Яворівський.

Письменник підозрює, що антиукраїнська пропаганда шукає легші шляхи до поширення у нас – прямо з України, і до того ж через Церкву.

«Не все до нас перевозять потягами, літаками, фурами. Набагато легше і простіше перекинути сюди гроші – а в нас є такі видавництва, які це елементарно зроблять, і це буде набагато дешевше. І легше буде завезти в магазини. Треба це перекрити! Бо цю книжку, мабуть, прочитали багато людей. Це – патріархат, і книжка, мабуть, роздавалася в церкві парафіянам. І, може, поширюється й зараз. Це речі дуже і дуже небезпечні», – застеріг член колегії комітету.

Читайте також:  У зеленому: “яскрава” франківчанка Тіна Кароль оригінально привітала українців з Новим роком (фото)

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.