facebook

У Франківську затвердили нову програму доступного житла для молоді

Івано-Франківська міська рада на сесії 21 червня затвердила “Міську цільову програму будівництва (придбання) доступного житла та молодіжного кредитування в місті Івано-Франківську на 2018-2022 роки”.



Станом на 31 січня 2018 року в місті Івано-Франківську на квартирному обліку перебуває 10279 сімей, з них близько половини складають молоді сім’ї та одинокі молоді громадяни, пише Побудовано.

Самої для такої категорії населення програма передбачає будівництво або придбання житла, на доступних умовах, за рахунок коштів міського бюджету. Передбачається, що програму реалізовуватимуть за такими напрямами:

надання пільгових довготермінових кредитів молодим сім’ям та одиноким молодим громадянам на будівництво (придбання) житла;
надання безповоротної фінансової допомоги у розмірі до 100 % вартості житла мешканцям міста з числа тих, що перебувають на квартирному обліку в місті Івано-Франківську.
Право на отримання пільгових довготермінових кредитів мають молоді сім’ї чи одинокі молоді громадяни віком до 35 років, з числа тих, що перебувають на квартирному обліку та є платоспроможними для виконання зобов’язань за кредитом.

Загалом для реалізації програми необхідні кошти у сумі 164,750 тис гривень. Джерелами фінансування стане міський бюджет та кошти громадян.

Читайте також:  Мер Івано-Франківська вважає, що витрачати 5 мільйонів бюджетних коштів на рік на піар себе і своєї партії - це "нормальна практика" і "чесний спосіб"

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.