facebook

Відоме ім`я поліцейського, який найімовірніше нетверезим вчинив ДТП під Бурштином. ФОТО/ВІДЕО

Аварія за участю поліцейського сталася близько опівночі 7 липня. Наразі двоє осіб у лікарні. Щодо правоохоронця за кермом, стан сп`яніння поки не підтверджено. Наразі відкрито кримінальне провадження, а також проводиться службова перевірка.

Аварія сталася близько 23:10 у селі Дем’янів, що в Галицькому районі. На дорозі зіткнулися автомобілі “Форд Ескорт” та “Фіат Скудо”. За попередніми даними, “Форд Ескорт” обганяв авто і врізався в “Фіат Скудо”. Остання машина перекинулася і злетіла у кювет. В ДТП травмувалися двоє чоловіків: 1973 року народження та 1989 року народження. Наразі у бурштинській лікарні лише правоохоронець. У нього черепно-мозкова травма, струс головного мозку, забій грудної клітки та інших частин тіла. Інший потерпілий від госпіталізації відмовився.

Наступного дня, 8 липня, у соцмережі “Типовий Бурштин” очевидці аварії повідомляли, що за кермом автомобіля “Форд Ескорт” був працівник поліції, ймовірно, у стані алкогольного сп’яніння, а керманич “Фіат Скудо” боїться, що у поліції справу можуть закрити, зважаючи на погони іншого учасника аварії.

МІСТО подає коментар водія “Фіат Скудо” за 8 липня без змін:

Кров у поліцейського не беруть, понаїхали “решал” із поліції. В мене кров на алкоголь взяли лише після довгих моїх наполягання аж зранку, поліціянта повезли в Івано-Франківськ на обстеження, справу хочуть зам’яти, – написав Миронюк Микола.

У прес-службі ГУНП в Івано-Франківській області МІСТУ підтвердили, що аварію вчинив правоохоронець. Кажуть, був у формі, але не під час служби і не на службовому автомобілі. Чи був п`яний – поки з`ясовується. Додають, що кров в обох водіїв на встановлення стану сп`яніння взяли.

Речниця поліції області Мирослава Белдик інформує, що за фактом ДТП розпочато кримінальне провадження за ч. 1. ст. 286 ККУ (Ред. – читайте нижче). Крім того, у поліції проводять службову перевірку через аварію, яку вчинив поліцейський. За її результатами і слідчими діями буде відомо, чи працюватиме правоохоронець в органах МВС.

МІСТУ з власних джерел відомо, що аварію вчинив начальника сектору організації діяльності груп реагування патрульної поліції (ГРПП) Галицького відділення поліції Тисменицького відділу поліції ГУНП в Івано-Франківській області. Це старший лейтенант поліції Ростислав Іроденко. Це підтверджує і декларація поліцейського. До речі, авто на нього не зареєстроване.

Довідково:

ч. 1 ст. 286 ККУ

Порушення правил безпеки дорожнього руху або експлуатації транспорту особою, яка керує транспорт-, ним засобом, що спричинило потерпілому середньої тяжкості тілесне ушкодження,- карається штрафом до ста неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або виправними роботами на строк до двох років, або арештом на строк до шести місяців, або обмеженням волі на строк до трьох років, з позбавленням права керувати транспортними засобами на строк до трьох років або без такого.

Читайте також:  Аварія у Франківську – автомобіль зніс огорожу і врізався у духовну семінарію

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.