facebook

(Не)праведна церква: злочини УПЦ МП

З часу поширення християнства церква завжди була моральним орієнтиром для суспільства. Священики ставали для порадниками у будь-яких життєвих ситуаціях: війна, фінансова скрута, сварки тощо. Проте, останнім часом церква все більше дискредитує сама себе. Люди втрачають довіру до цієї структури. Особливо помітно це відбувається в Україні на фоні війни. І особливо помітно це відбувається саме з церквою, яка найбільше відстоює «моральні норми» та «духовні скрєпи».
Московський патріархат був знаряддям політики та збагачення не лише протягом останнього століття, а з часу свого виникнення. На його рахунку не лише моральні злочини, а й кримінальні.
Корупція та незаконне збагачення уже давно стали асоціаціями, які викликає УПЦ МП.
На яких машинах і які годинники носить московський патріарх Кіріл бачили всі. Звісно їх прес-секретарі розповідають, що всі автомобілі це подарунки від бізнесменів, однак тоді, за всіма канонами моралі, священики мали б відмовитися від подарунка, або продати його і виручені кошти спрямувати на благодійність. Але вони цього не зробили.
Московський патріархат тільки на продажі свічок заробляє в середньому 65 мільйонів гривень на місяць.
Нещодавно, в Запоріжжі СБУ провела обшуки у громадської організації «Союз православный «Радомир», що нібито надає охоронні послуги місцевій єпархії Української православної церкви Московського патріархіту. У СБУ повідомили, що під час обшуку оперативники вилучили незареєстровану автоматичну вогнепальну і холодну зброю, значну кількість набоїв, медалі «патріот Росії», проросійську символіку вказаної організації, роздруківки з текстами антиукраїнського змісту. Крім того, СБУ вважає, що представники організації «Союз православный «Радомир» порушують рівноправність громадян.
У Києві Московський патріархат незаконно звів «монастир» біля історичної пам’ятки – фундаменту Десятинної Церкви, зведеної князем Володимиром Великим. Історія незаконної забудови почалася ще у 2005 році і, не зважаючи на факт відсутності дозвільних документів, “монастир” понад 10 років функціонує на території історичної пам’ятки. Відтак цієї справою зайнялася Генеральна прокуратура України.
Не відзначаються священнослужителі Московського патріархату і звичайною людською мораллю. Показовим був випадок у місті Жовква на Львівщині. Отець Української православної церкви Московського патріархату Степан Хомин зачинив двері церкви перед труною із загиблим 27-річним бійцем АТО Володимиром Турчином.
Цей випадок стався саме під час похорону загиблого бійця.
“Це свинство вищої категорії. Людина, яка загинула за нашу державу, за свій народ, свою батьківщину… і навіть не вийти, не відчинити двері церкви, коли стояли біля неї люди і молились. Батьки тієї загиблої дитини стояли. Українці так не могли вчинити. Це сепаратизм, ненависть до своїх громадян. Ми боролись за цю землю, Україну, а вони роблять з неї свій осередок “російщини”, – зазначив військовий Володимир.
За словами волонтера Ігоря Муравського, така церква не має бути в місті.
“На мою думку, такій церкві не місце в місті. Не можна воювати з агресором і під боком спонсорувати їхню церкву. Я вважаю що церква має поважати своїх загиблих героїв”, – зазначив він.
А в Запоріжжі священнослужитель Московського патріархату під час поховання відмовився відспівувати дворічну дитину, яка загинула від падіння на неї самогубці.
Як розповідає тато покійного Роман Поліщук, під час процесії священик дізнався, що дитину хрестили священнослужителі церкви Київського патріархату і навідріз відмовився проводити обряд відспівування.
Батьки відвезли дитину в інший храм, але там також відмовилися проводити службу. У підсумку на процесію приїхав священик з церкви Святого Миколая, де хрестили дитину.
А чого лише варта відрита підтримка служителями УПЦ МП російських окупантів та бойовиків у Криму та на Донбасі. Найгучніше про «канонічність» та «моральні принципи» кричить церква, в якій цих принципів немає.

Читайте також:  Молодим батькам було 12 і 15, як вони живуть через десятиліття

Джерела:
https://www.obozrevatel.com
https://hromadskeradio.org
https://antikor.com.ua
https://apostrophe.ua
https://24tv.ua

Шукайте деталі в групі Facebook