facebook

Мінсоцполітики розповіло, що потрібно знати українцям: Статус “чорнобильця” тепер буде затверджуватися по-новому

Статус особи, катастрофи на ЧАЕС, та іншим категоріям громадян тепер буде затверджуватися регіональними комісіями. Про це повідомила прес-служба Мінсоцполітики.

“11 липня прийняли постанову КМУ” Деякі питання видачі посвідчень особам, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи, та іншим категоріям громадян”, – зазначили у відомстві.

За інформацією Мінсоцполітики, новий документ передбачає формування регіональних комісій, які будуть займатися визначенням статусу постраждалих від Чорнобильської катастрофи, передає Корупція.Інфо

Таким чином планується забезпечити єдиний підхід до розгляду документів і прийняття рішень для визначення і підтвердження статусу постраждалого внаслідок аварії на ЧАЕС.

Також відомство затвердило нові зразки бланків для постраждалих громадян, віднесених до категорії 1. Тепер там є розмежування за двома категоріями – “Учасник ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС” і “Потерпілий від Чорнобильської катастрофи”. Крім того, чиновники створили нові бланки і для осіб, які брали участь в ліквідації інших ядерних аварій, у ядерних випробуваннях та навчаннях із застосуванням ядерної зброї, в складанні ядерних зарядів і проведенні на них регламентних робіт (категорія 1, 2 або 3) і постраждалих від радіаційного опромінення.

Нагадаємо, на початку року міністр соціальної політики Андрій Рева звинуватив керівництво Волинської області в тому, що воно погано годує дітей-чорнобильців. Станом на початок року, місцева влада навіть не провели тендери на забезпечення харчуванням дітей цієї категорії.

Читайте також:  Мочанов розповів моторошні подробиці смерті сина Януковича

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.