facebook

“Через беззаконня і злочинних дій”: Савченко знову оголосила голодування

Шевченківський районний суд прийняв рішення про продовження запобіжного заходу народному депутату Надії Савченко.


Варто зазначити, що це питання в суді розглядали протягом чотирьох днів. Термін попередньої запобіжного заходу закінчувався в п’ятницю, 13 липня. Останнє засідання тривало цілий день.

Суддя заслухав сторони звинувачення і захисту, розглянув кілька клопотань про відводи, а потім оголосив про продовження арешту Савченко на два місяці. Однак зачитати постанову він не зміг і віддав його особисто прокурорам і Савченко.

Надія Савченко в знак протесту проти рішення суду оголосила голодування. За її словами, суд не дав адвокатам її захистити.

“Я оголошую безстрокове голодування. Я такого свавілля не бачила навіть в російському суді”, – відреагувала вона.

Нардеп також відмовилася від оглядів медперсоналу СІЗО та пенітенціарної служби.

Після оголошення рішення Савченко не хотіла покидати будівлю суду без тексту рішення. Прихильники народного депутата подзвонила в поліцію, повідомивши про злочин. Вони заглушали слова судді вигуками “Ганьба!” і стверджували, що суд пішов радитися, чи не заслухавши заяву про відвід адвокатів і їхні аргументи.

Заява Савченко про початок безстрокового голодування опублікувала в своєму Facebook її помічниця Тетяна Проторченко.

“Я оголошую безстрокове голодування через беззаконня і злочинних дій судді бугель, прокурорів Банника і Климовича, слідчого Томусяк, які засудили мене без адвокатів, не давши мені навіть можливість висловити свою позицію в судовому засіданні в свій захист”, – написала вона.

Читайте також:  Винник одружився та назвав усім її ім'я (відео)

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.