facebook

“У важкому стані в штучній комі”: Розповіли нові подробиці про українців, які потерпіли на будівництві в Празі

У Празі у вівторок, 17 липня, під час будівельних робіт стався обвал, серед постраждалих – троє українців, двоє з яких знаходяться в лікарні, повідомили в посольстві України в Празі.




“Під час ремонтних робіт у колишній школі на Мікуландській вулиці в центрі Праги стався обвал частини будинку. Під завалами опинилися троє українських громадян, їх відразу ж госпіталізували. Двоє українців досі перебувають у лікарні, один у важкому стані в штучній комі, стан іншого – задовільний. Наразі тривають пошуково-рятувальні роботи, проте, за наявною інформацією, більше постраждалих під завалами немає”,
– йдеться в повідомленні на сторінці посольства в Фейсбук у вівторок ввечері.

Підкреслюється, що посольство надає необхідне сприяння постраждалим громадянам України.

“Ми підтверджуємо, що ці троє – громадяни України, двоє досі перебувають в лікарні, одного вже виписали. Один громадянин отримав поранення середньої тяжкості, інший громадянин, за інформацією лікарів, перебуває в більш складному стані. Я відвідав кожного з них, ми підтримуємо з ними і сім’ями контакти”, – розповів в інтерв’ю” Радіо Свобода “перший секретар посольства Валерій Борисов.

Також повідомляється, що дипломати планують найближчим часом зустрітися з представниками чеської будівельної фірми “Metrostav”, на об’єкті якої сталася аварія.

“Фірма” Metrostav “на запит Радіо Свобода про умови працевлаштування трьох робочих, які отримали поранення, і стан їхнього здоров’я відповідно до чинного законодавства про захист особистих даних, відповіді не надала”, – йдеться в повідомленні на сайті “Радіо Свобода” в середу.

Причину обвалення стелі будинку під час ремонтних робіт вивчає поліція Чеської Республіки.

Читайте також:  Французька газета «Le Figaro» вийшла з передовицею «Україна повертає Крим із забуття»

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.