facebook

Допомагають віднайти гармонію та злагоду в родині: які святі покровительствують заміжжю та сімейному благополуччю

Допомагає дівчатам вийти заміж, а заміжнім віднайти гармонію та злагоду в родині. 19 липня церква згадувала святу Юліанію, княжну Ольшанську. Її мощі зберігаються у Києво-Печерській Лаврі. Помолитися їм приходять щодня сотні жінок. До кого ще звертаються з молитвами у справах сімейних?



Юліанія жила у XVI ст і жила і була донькою Георгія Ольшанського. Коли дівчині виповнилося 16 років, вона раптово пoмepла. Пoxoвали її на території Києво-Печерського монастиря. А через 100 років її мoгилу випадково розкрили ченці і були вражені, адже дівчина лежала в тpyні у весільному платті і мала вигляд такий, ніби просто заснула.

Її нетлінні мoщі перепоxовали у ближніх печерах. Якось вона явилася уві сні одному зі служителів монастиря і сказала, що допоможе жінкам в усіх їхніх потребах.

У сімейних справах допомагає і святий Миколай. Ще в XIV ст він врятував трьох сестер. У відчаї їх рідний батько хотів, щоб дівчата заробляли на життя торгуючи власним тiлoм. Святий Миколай подарував їм багато золота, чим врятував від гріха. згодом вони всі вдало вийшли заміж.

Заступницею родини здавна вважають Богородицю, святу Варвару, Петра та Февронію.

Пари, які довго чекають на поповнення, звертаються до святих Йоакима та Анни, батьків Пресвятої Богородиці. Вони свого часу мріяли про дитину.

Читайте також:  Українець співав "Рідна мати моя", поки йому робили операцію на мозку

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.