facebook

Турецькі студенти пройшли навчання у Прикарпатській мовній літній школі (фото)

Ректор університету Ігор Цепенда вручив сертифікати студентам спеціальностей «Міжнародні відносини» та «Туризм» Університету міста Карабюк (Турецька Республіка), які пройшли в Прикарпатському університеті інтенсивний курс з вивчення української мови та культури.



Заняття для них відбувалися в рамках програми «Прикарпатської мовної школи», яка діє в нашому університеті вже другий рік поспіль. У 2017 році Прикарпатський та Карабюкський університети підписали Угоду про співпрацю та розпочали спільні наукові й освітні проекти, інформують в ПНУ.

Результатом двостороннього партнерства, зокрема, стало відкриття літньої школи для турецьких студентів, які бажають вивчити українську мову та цікавляться українською культурою.

З 4 по 18 липня викладачі та студенти нашого університету проводили для слухачів літньої школи тематичні інтегровані відкриті лекції з практичними заняттями з курсів «Українська мова» та «Українознавство».

Турецькі студенти, окрім безпосереднього вивчення мови, ознайомилися з українськими традиціями, побутом, мистецтвом, національними стравами, а також побували в українських Карпатах. Завдяки нашим професійним педагогам та інтерактивним методикам навчання впродовж навчання в літній школі студенти з Туреччини досягли перших успіхів у спілкуванні українською, створили власні витинанки, традиційні ниткові обереги та вироби з кераміки, а також познайомилися з давніми традиціями святкування на Прикарпатті Івана Купала.

Завершилося навчання іспитом: турецькі студенти цитували слова Гімну України, читали вірші Тараса Шевченка, висловлювали вдячність українським вчителям.

Під час урочистого вручення сертифікатів ректор Ігор Цепенда привітав їх з успішною участю в освітньому проекті та запросив долучитися до інших міжнародних проектів, які реалізує Прикарпатський університет.

Подяки від ректора за активну участь у навчанні турецьких студентів отримали аспірант університету Олеся Дибовська та студенти факультету іноземних мов Анастасія Рязанова, Христина Хімчак, Руслана Халабарчук.

Читайте також:  Для туристів розробили мобільний додаток про Івано-Франківськ

Варто зазначити, що організаційний та навчально-методичний супровід роботи школи забезпечували доцент кафедри української мови Любов Пена, професор кафедри педагогіки початкової освіти Ольга Деркачова, доцент кафедри історії України Тамара Галицька-Дідух, завідувач кафедри професійної освіти та інноваційних технологій Оксана Джус та викладач цієї ж кафедри Наталія Никорак, викладачі кафедри готельно-ресторанної та курортної справи – доцент Лілія Лояк, старший викладач Раїса Загнибіда, завідувач лабораторією “Гастроательє” Ярослав Андрухів.

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.