facebook

На Вінниччині затримали горе-матір: небажане немовля вона викинула у річку

19 липня поліцейські встановили особу жінки, яка підозрюється в умисному вбивстві своєї новонародженої дитини. Загибле немовля виявив у річці місцевий житель.



Про це інформує Відділ комунікації поліції Вінницької області.

18 липня до Ямпільського відділу поліції надійшло повідомлення від чоловіка про те, що він виявив у воді неподалік берега немовля без ознак життя.

За словами т.в.о. начальника Ямпільського відділу поліції Сергія Лупова, поліцейські провели ряд заходів для встановлення матері дитини. Серед перевірених у навколишніх селах сімей, які опинилися у складних життєвих обставинах, встановили 35-річну жінку, що виховує чотирьох дітей разом із співмешканцем.

За попередньою інформацію, вона може бути матір’ю загиблої дитини. Зі слів жінки, немовля було небажане, тож вагітність вона приховувала. Дитину народила на березі річки та позбулася її, кинувши в воду.

За висновком лікаря, смерть хлопчика настала внаслідок механічної асфіксії. Остаточну причину смерті немовляти встановить судово-медична експертиза.

За цим фактом поліцією відкрито кримінальне провадження відповідно до ст.117 КК України (умисне вбивство матір’ю своєї новонародженої дитини).

За такий злочин передбачено покарання у вигляді обмеження волі на строк до п’яти років або позбавлення волі на той самий строк.

Зловмисниця разом із співмешканцем періодично зловживала спиртними напоями. Поліцейські повідомили службу у справах дітей для прийняття рішення відповідно до компетенції щодо можливості виховання в цій сім’ї чотирьох неповнолітніх дітей.

Читайте також:  Мама дзвонила весь вечір, а син висів у зашморгу: у парку 20-річний хлопець вчинив самогубство

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.