facebook

“Випила святої водички”: Українка привезла з курорту смертельне захворювання

Мешканка Запоріжжя привезла з Балі екзотичне, і часто – смертельне захворювання. Рідкісну інфекцію жінка “підхопила”, коли пила воду з джерела, яке називають святим.

Як виявилося, на Балі жінка працювала і відвідувала духовні практики майже рік. Перші ознаки захворювання у неї з’явилися в квітні 2018 року, після того, як вона випила воду з святого джерела – з’явилося свербіння і висипання. У місцевій лікарні їй поставили страшний діагноз – рак легенів.

Ця шокова інформація змусила жінку вирушити додому, де вона хотіла пройти повне обстеження. У Запоріжжі в лікарні жінці повідомили інший діагноз – запалення легенів. Після низки медичних обстежень з’ясувалося, що жінка привезла з відпочинку настільки рідкісне захворювання, що за останні 10 років в Україні таких випадків було завезено з тропіків всього лише 2.

У жінки виявили екзотичне для нашої місцевості інфекційне зараження паразитами – шистосомоз.

Хвора пройшла курс лікування специфічним протипаразитарним препаратом. Стан дещо поліпшилася, але має бути ще ряд досліджень, що виключають наявність паразитів.




Шистосомоз
– це небезпечне, дуже заразне паразитарне захворювання, що протікає з алергічними реакціями, ураженням частіше травної та сечостатевої систем, іноді – легеневої тощо систем організму. Паразити селяться у внутрішніх органах людини – печінці, венах, легенях. До того ж – вони дуже заразні. Личинки паразитів можуть проникати в тіло людини навіть через неушкоджену шкіру – тобто – при звичайному торканні.

Читайте також:  Місто затопило з усіма автомобілями: у США сталась шокуюча НП, опублікували фото та відео

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.